Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Dny lidí dobré vůle na Velehradě


Datum:

Letos uplyne dvacet let od prvního ročníku Dnů lidí dobré vůle.

Dny lidí dobré vůle na Velehradě

Čtvrtek 4. července

Proběhnou tradiční projekty jako Velehrad dětem s Michalem Nesvadbou, Aktivity pro životní prostředí v Archeoskanzenu v Modré, Soutěž ve fotbalových dovednostech s Antonínem Panenkou a pingpongový turnaj s Orlem, Mladí fandí Velehradu letos se zpěvákem Sebastianem, unikátní Ruční přepisování Bible, Mezinárodní setkání vozíčkářů či zajímavé výstavy a vernisáže v prostorách Stojanova gymnázia. Soutěživým dětem i dospělým je určena fotografická soutěž nebo rodinná cestovatelská hra Velehradský pas, v níž se hraje o zájezd k moři pro celou rodinu. Součástí nabitého programu budou také hry, kvízy a soutěže pro malé i velké, dětská představení nebo interaktivní workshopy. Rodičům je určen vzdělávací seminář, na který přijede autor mnoha knih, benediktinský mnich a kněz Anselm Grün.


Večer lidí dobré vůle

„Oslavy státního svátku České republiky zahájíme 4. července v 17.40 Modlitbou za vlast, která se bude konat v bazilice ve spolupráci s Armádou ČR,“ uvedl tajemník Dnů lidí dobré vůle Josef Kořenek. V 19.30 hodin pak začne na pódiu před bazilikou slavnostní benefiční koncert Večer lidí dobré vůle, kterým provede duo Barbora Černošková a Filip Tomsa. Divákům a posluchačům se představí Nadační fond ADIUVARE, na který může každý přispět formou DMS VELEHRAD. Jako vždy si na své přijdou mladí i ti dříve narození. Hudební hostitel velehradského Večera lidí dobré vůle Jiří Pavlica s Hradišťanem pozval zpěváka Marka Ztraceného, houslisty Bohuslava Matouška a Jakuba Junka, skupinu Javory Beat s Hanou a Petrem Ulrychovými, zlínskou Filharmonii Bohuslava Martinů a velehradský sbor gymnázia Stojanov. Koncert bude v přímém přenosu vysílat Česká televize a Český rozhlas Dvojka.

 

Národní pouť 2019

Dny lidí dobré vůle 2019 vyvrcholí v pátek 5. července v 10.30 na nádvoří před bazilikou Slavnostní poutní mší svatou. Hlavním celebrantem a kazatelem bude apoštolský nuncius a diplomatický zástupce Vatikánu v ČR Charles Daniel Balvo. Koncelebrovat budou biskupové nejen z Čech, Moravy a Slezska, ale také ze zahraničí.