Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

TOK - Týden otevřených kostelů


Datum:

V týdnu od 19. do 26. května 2019 proběhne v Hradci Králové již šestý ročník projektu Týden otevřených kostelů.

TOK - Týden otevřených kostelů

Formou koncertů, workshopů, přednášek a divadelních představení chce křesťanství současnému člověku nabídnout svou krásu a jedinečnou atmosféru sakrálních prostor, jako i je jeho hlavní osobnost, Ježíše Krista a hodnoty, které přináší. Pořadatelem projektu je skupina křesťanů z Hradce Králové pod záštitou Královéhradeckého biskupství a Města Hradec Králové. Zakladatelem projektu je P. Jan Linhart.

Tématem Týdne otevřených kostelů 2019 je Radost. Papež František ve své apoštolské exhortaci Evangelii Gaudium zve, abychom se navrátili ke svému osobnímu setkání s Ježíšem Kristem. Toto pozvání je adresováno všem lidem. Z této radosti, kterou dává Bůh, není nikdo vyloučen a každý ji může zakoušet uprostřed maličkostí všedního života. Radost zůstává alespoň paprskem světla, který se rodí z jistoty, že jsme nekonečně a nadevše milování. A tuto pravou radost si nechceme ponechat jenom pro sebe, ale chceme se o ni dělit s ostatními.

Hosty letošního ročníku jsou: Marek Orko Vácha, římskokatolický kněz, teolog, přírodovědec, pedagog, spisovatel; Jiří Stivín, jazzový hudebník, multiinstrumentalista, skladatel a Ing. Zdeněk Lukeš, architekt.

V průběhu celého týdne probíhá interaktivní program pro školy v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Cílem je přiblížit dětem srozumitelnou a zajímavou cestou účel kostela.

Více na www.tyden-otevrenych-kostelu.com a www.facebook.com/tokhk/.