Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zasvěcené osoby se setkaly s biskupem Janem


Datum:

Úvodním setkáním v kapli sv. Klimenta začalo sobotní setkání řeholnic, řeholníků a dalších zasvěcených osob žijících na území Královéhradecké diecéze.

Zasvěcené osoby se setkaly s biskupem Janem

Průvodem se po požehnání všichni odebrali do katedrály Svatého Ducha, aby společně slavili liturgii svátku Uvedení Páně do chrámu. „Děkuji Pánu Bohu za vás, za vaše společenství. Už několik let usiluji o to, abych přivedl do naší diecéze ryze kontemplativní řád. V současné době jsme v této věci zase pokročili. Děkuji vám všem za to, že se modlíte za život v naší diecézi a děkuji vám, že se modlíte i za mě. Prosím vás, abyste se modlili také za příchod kontemplativní řehole do naší diecéze a stejně tak vás prosím o modlitby za duchovní povolání“, řekl mimo jiné diecézní biskup Jan Vokál ke shromáždění zasvěcených osob.

V Královéhradecké diecézi se připravuje tzv. diecézní řeholní tým, který v současné době pracuje už v pražské, brněnské a olomoucké diecézi. Sestra Gratia z hoješínské komunity informovala i o celorepublikovém Pastoračním týmu povolání. „Naši přestavení nás vysílají do služby, o kterou si diecézní biskupové řeknou. Vnímáme, že jsme s diecézním biskupem jedna rodina. Vnímáme, že stojí o naši službu v diecézi, že je za ni rád a že se s námi rád setkává“, odpověděla na otázku, jak řeholníci vnímají tato každoroční setkání 2. února v katedrále, sestra Gratia Štulířová z kláštera Školských sester sv. Františka v Hoješíně u Seče. Hostem hradeckého setkání pak byl P. Pavel Ambros SJ, který promluvil na téma Řeholník papežem?