Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ekumenická bohoslužba v katedrále


Datum:

Začal týden modliteb za jednotu křesťanů.

Ekumenická bohoslužba v katedrále

V předvečer prvního dne Týdne modliteb za jednotu křesťanů pozval královéhradecký biskup Jan Vokál, jako již tradičně, do katedrály Svatého Ducha všechny představitele křesťanských církví, které působí na území města Hradce Králové.

„Boží spravedlnost není stejnost. Je to podílení se na vzájemné službě lásky podle víry a způsobu obdarování každého z nás. Jestliže jsme si vědomi milosti, která byla dána každému, pak každý z nás má od druhých nejen co přijmout, ale také druhým co nabídnout. Ve společenství církví a národů tak vyrůstá touha ke sdílení se a k radosti ze všeho dobrého“, řekl mimo jiné při své homilii farář Církve československé husitské Štěpán Klásek z Litomyšle.

Během ekumenické bohoslužby napsali přítomní věřící na lístky jména jim blízkého člověka, který potřebuje přímluvnou modlitbu. Po bohoslužbě pak při odchodu z chrámu si lidé z košíčků jeden lístek vzali, aby se za dotyčného mohli během Týdne za jednotu křesťanů modlit. Za zpěvu písně Učiň mě, Pane, nástrojem opustili představitelé hradeckých křesťanských katedrálu Svatého Ducha, aby se pak společně ještě setkali v biskupské rezidenci při společenském setkání, na které se posle svých slov vždy moc těší. 


Fotogalerie