Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Katechismus v češtině nyní i elektronicky


Datum:

28. října se nejen zrodila předchůdkyně naší republiky, ale také elektronická verze jednoho ze základních dokumentů římskokatolické církve.

Katechismus v češtině nyní i elektronicky

Na celostátním katechetickém kongresu v Třešti byla totiž v neděli oficiálně představena a spuštěna aplikace Katechismus, která je nyní dostupná každému zájemci s androidním mobilním telefonem.

Aplikace je elektronickou verzí knižního Katechismu katolické církve, který vydalo Karmelitánské nakladatelství.

"Cílem projektu bylo vytvořit vhodný doplněk pro pastorační a katechetickou službu, nikoliv nahrazení papírové verze dokumentu," říká k záměru ředitel katechetické sekce ČBK P. Mariusz Kuźniar.

Ve svém mobilu tak můžete pohodlně vyhledávat dle paragrafů, nebo zadaných slov; nechybí ani rejstříky či funkce "Oblíbené". Odpověď na mnohé dotěrné otázky je tak nyní vždy po ruce :).Aplikace je dostupná v Google Play a lze ji zatím nainstalovat na chytré mobilní telefony s operačním systémem Android 4.0.3 a vyšší. Příznivci telefonů s nakousnutým jablkem ve znaku však nemusejí zoufat; v listopadu tohoto roku se totiž dočkají i oni. Tato aktivita, kterou zaštítila katechetická sekce ČBK, byla finančně podpořena společností DelpSys. Autorem je Josef Řídký, který již vytvořil aplikace Kancionál a Růženec.

(Zdroj: katechetická sekce ČBK, Josef Řídký)