Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

VeKa natočila nové CD


Datum:

Veka není jen lahodné pečivo, VeKa je především hudební skupina mladých lidí hrajících pod záštitou Diecézního centra života pro mládež Vesmír.

VeKa natočila nové CD

Jsme společenství mladých lidí, kteří milují hudbu a Boha, no a když se tyto dvě roviny spojí, vzniknou věci, které doopravdy stojí za to. Nové CD je kompletně autorské, složené z písní, které pro nás složili náš kapelník Frenky, bas Tonda, a především náš kytarista Martin, tudíž by byla opravdu škoda nechat si je ujít.

Vesmírná kapela, zkráceně VeKa, vznikla, jak už napovídá název, při Diecézním centru života mládeže Vesmír. Většina z nás je z královéhradeckého kraje, ale najdou se i výjimky. Současní členové VeKy jsou již několikátou generací, samotná kapela funguje už 18 let, tj. od roku 2000, kdy vznikla při příležitosti Světových dnů mládeže v Římě, a za dobu její existence se v ní vystřídalo několik kapelníků. Kromě toho, že tvoříme kvalitní a skvělou hudbu, tvoříme také kvalitní a skvělé společenství, což je minimálně stejně tak důležité. Ačkoli se vždycky na všem hned neshodneme, zejména na frázování a na tom, jestli máme rádi špenát nebo ne, na konečném produktu se většinou bez problémů domluvíme.

Perfektně jsme se vyřádili také na novém CD, které jsme nedávno nahráli za pomoci 70 000 Kč, vybraných na HitHitu jen díky Vám, a také díky spoustě dalších darů, za což jsme ohromně vděčni. Zbývá nahrávky namixovat a doladit detaily, a brzy se můžete těšit na naše nové pecky.


Po vydání této desky bude následovat koncertové turné, a to v termínech 14. – 16. září - Litomyšl a Choceň, 28. – 30. září – Červený Kostelec, 5. -7. října – Hradec Králové a 19. – 21. říjen – Praha. Moc rádi Vás uvidíme na jakémkoli z našich koncertů, protože hraní a zpívání je sice super, ale bez Vás diváků by to nebylo úplně ono.

Pokud by Vás zajímaly detaily ohledně plánovaných akcí, kapely nebo čehokoli jiného,  najdete více informací na našich webových stránkách veka.signaly.cz. Sledovat nás můžete také na Facebooku (Vesmírná kapela) nebo Instagramu (vesmirna_kapela), kam přidáváme fotky a videa z natáčení, koncertů a zkoušek.

Doufám, že jsem Vám život ve VeCe trochu přiblížila a sama za sebe můžu říct, že ačkoli je to občas náročné a je to velký 'žrout času', být součástí něčeho takového je prostě Boží a nelituji jediné probdělé noci strávené učením se frázování a sopránových partů. Za některé věci totiž ten nepatrný spánkový deficit stojí, a tohle je rozhodně jedna z nich.

Jitka Uhnavá