Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Studium oboru Náboženská výchova


Datum:

Nepromeškejte 2. kolo přijímacího řízení!

Studium oboru Náboženská výchova

Upozorňujeme na konání 2. kola přijímacích zkoušek k bakalářskému kombinovanému (tzv. dálkovému) studiu s teologickým zaměřením, které v součinnosti s  Biskupstvím královéhradeckým – Diecézním teologickým institutem připravila Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové. Přímo v Hradci Králové tak lze o sobotách (cca desetkrát za semestr) studovat obor Náboženská výchova. Tento obor je realizován v rámci širokého studijního programu Specializace v pedagogice, takže základní vysokoškolské vzdělání v katolické teologii doplňuje i pedagogicko-psychologickou průpravou.  Studium oboru je proto vhodné pro katechety i pro ostatní spolupracovníky při farních i dalších pastoračních aktivitách.

Výuku hlavních teologických předmětů zajišťují duchovní královéhradecké diecéze. Pro zájemce o studium bakalářského oboru je též důležité, že po jeho absolvování se jim nabízí možnost navazujícího magisterského studia na Katolické teologické fakultě UK v Praze, Cyrilometodějské teologické fakultě UP v Olomouci i na dalších teologických fakultách.

Přihlášku k bakalářskému studiu je třeba podávat nejpozději do 29. července 2018 prostřednictvím internetových stránek Pedagogické fakulty UHK. Obecné informace i odkaz na elektronickou přihlášku jsou dostupné na: https://www.uhk.cz/cs-CZ/PDF/Studium/Prijimaci-rizeni-(1)

Přijímací zkouška proběhne koncem srpna (pravděpodobně v pondělí 27. 8. 2018 od 14:00 hod.) ve formě pohovoru, který bude zaměřen na otázky související s motivací ke studiu, s představami o náplni teologického studia a s dalšími předpoklady, ke kterým lze počítat i aktivní zapojení do života farnosti. Doporučujeme uchazečům, aby si k vlastnímu přijímacímu pohovoru s sebou opatřili doporučení ke studiu od duchovního správce.

Pozornosti zájemců o prezenční studium s etickou, religionistickou, filozofickou, kulturně-antropologickou a pedagogicko-psychologickou náplní doporučujeme obor Transkulturní komunikace.

Další informace týkající náplně studia či přijímací zkoušky ke studiu obou oborů rád poskytne sekretář DTI Jan Hojda (tel. 737 215 333; e-mail: hojda [at] bihk.cz). K tomuto oznámení přikládáme též informační leták o náplni studia doplněný o postřehy některých pedagogů i absolventů.