Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Světové setkání rodin s papežem Františkem


Datum:

Papež František zve rodiny celého světa na setkání do Irska, které proběhne v Dublinu od 21. – 26. srpna 2018.

Světové setkání rodin s papežem Františkem

První část setkání od středy 22. do pátku 24. srpna tvoří teologicko-pastorační kongres, poté následuje v sobotu v podvečer setkání pro rodiny pojaté jako slavnostní koncert a setkání vyvrcholí pontifikální mší svatou v neděli dopoledne. Podrobnosti o Setkání jsou k dispozici níže a jsou překládány z oficiální stránky světového setkání www.worldmeeting2018.ie .

 

Papež František si zvolil jako téma první synody svého pontifikátu právě rodinu. Totéž učinil Jan Pavel II. v roce 1980, když se synodní otcové zamýšleli nad „posláním rodiny v současném světě“. Tato skutečnost vyplynula z květnové tiskové konference Svatého stolce ve Vatikánu, která představila IX. Světové setkání rodin, připravovaného na 22. až 26. srpna 2018 v irském Dublinu. Jak ve svém vystoupení zdůraznil předseda Papežské rady pro rodinu, arcibiskup Vincenzo Paglia, základním dokumentem v přípravě na setkání je apoštolská exhortace papeže Františka Amoris laetitia:

“Titul Světového setkání zní: Rodina jako radostná zvěst a radost pro svět. Vyzývá nás k volbě rodiny jako odpovědi na lásku, která vychází z každého muže a ženy. (…) Rodiny, a zejména křesťanské rodiny, jsou dobrou zprávou – evangeliem – pro církev i svět. Právě ony totiž doslova podporují život církve, i život světa.“

 

Cestovní kancelář Miklas Tour pořádá ve dnech 21. - 26.8. 2018 zájezd na Světového setkání rodin s papežem v Dublinu. Ubytování pro účastníky bude zajištěno v hostelu poblíž obou katedrál. Ceny za 4, 8, 14 lůžkové pokoje se snídaní se pohybují v cenovém rozmezí 20 - 35 E/os., noc. Cena zpáteční letenky cca vč. zavazadla 7600,- Kč. Odlet je plánován během úterý 21. srpna 2018, středa – čtvrtek fakultativní výlety (60 E za dopravu), pátek účast na kongresu (se simultánním překladem). Doprava z letiště a zpět 20 E/osobu. Registrační poplatek je 38 E. Zájemci, hlaste se obratem - brzké přihlášení snižuje cenu dopravy. Další informace na miklastour [at] miklastour.cz Přihláška je k nalezení na www.miklastour.czKontakt: 736 631 736, 582 336 490. Kapacita zájezdu je naplněna. Kontakt mohou využít pouze zájemci o místo náhradníka.