Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kutnohorské léto


Datum:

O letošních prázdninách se koná již 10. ročník Kutnohorského léta - celoprázdninového festivalu netradičních prohlídek a jiných vystoupení v Kutné Hoře a okolí.

Kutnohorské léto

Římskokatolická farnost – arciděkanství Kutná Hora se pravidelně zapojuje do tohoto festivalu s nabídkou středečních nočních prohlídek chrámu sv. Barbory a čtvrtečních večerních prohlídek kostela sv. Jakuba. Letošní novinkou jsou také dvě Noční prohlídky kostela v Gruntě s podtitulem Noční koncert a prohlídka kostela Nanebevzetí Panny Marie v Gruntě při svíčkách. Zajímavé povídání průvodců o historii i duchovním poslání chrámů doprovází varhanní hudba i výklad o varhanách. Průvodce zavede účastníky také na místa, kam se obvykle návštěvník ani běžný farník nedostane, k vidění jsou i „poklady“ jinak ukryté. Netradiční prohlídky jsou velmi oblíbené, jejich návštěvnost rok od roku narůstá. Vstupenky je možné si koupit od června v e-shopu na webu Kutnohorského léta (www.kutnohorskeleto.cz), v kutnohorských v infocentrech (u chrámu sv. Barbory, na Palackého náměstí a v Sedlci) nebo přímo na místě před začátkem prohlídky (pokud je ještě volné místo). Na všech výše uvedených místech lze také získat informace o dalších produkcích Kutnohorského léta.

NOČNÍ PROHLÍDKA CHRÁMU SVATÉ BARBORY

Prohlídky probíhají každou středu od 4. července do 29. srpna 2018

Začátek prohlídky ve 20:00 hodin, doba trvání cca 2 hodiny

Vstupné: základní – 190 Kč; snížené (studenti od 15 do 26 let) – 120 Kč; děti do 15 let v doprovodu alespoň jedné platící osoby zdarma

VEČERNÍ PROHLÍDKA CHRÁMU SVATÉHO JAKUBA

Prohlídky probíhají každý čtvrtek od 5. července do 30. srpna 2018

Začátek prohlídky v 19:00 hodin, doba trvání cca 1,5 hodiny

Vstupné: základní – 130 Kč; snížené (studenti od 15 do 26 let) – 90 Kč; děti do 15 let v doprovodu alespoň jedné platící osoby zdarma

NOČNÍ PROHLÍDKA KOSTELA NANEBEVZETÍ PANNY MARIE V GRUNTĚ

Prohlídky probíhají pouze v pátek 20. července ve 20:00 hodin a v sobotu 25. srpna v 19:00 hodin, doba trvání cca 1,5 hodiny.

Vstupné: dobrovolný příspěvek bude využit ve prospěch kostela.