Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Programové tipy Radia Proglas


Datum:

V týdnu od 25. června do 1. července uslyšíte na Proglasu pořad Vítejte senioři! s prezidentem spolku NEstárniBLBĚ.

Programové tipy Radia Proglas

Tento týden můžete slyšet bohoslužby v úterý 26. června v 18.00 z baziliky sv. Kříže v Kežmarku prostřednictvím rádia Lumen, ve čtvrtek 28. června v 18.00 mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze, v pátek 29. června v 17.30 na Slavnost sv. Petra a Pavla mši svatou z brněnské katedrály sv. Petra a Pavla, v neděli 1. července v 9.00 mši svatou z kostela sv. Bartoloměje v Pardubicích.

V týdnu zazní také modlitba růžence – v pondělí (radostný) a ve středu (slavný) v 18.00, v úterý (bolestný) a v pátek (bolestný) od 22.30 a v sobotu (světla) od 20.30.

V pátek 29. června se můžete připojit k modlitbě Korunky k Božímu milosrdenství – krátce po zprávách v 15.00.

Spolek NEstárniBLBĚ na svých stránkách píše: „Naším cílem je nenechat zbytečně a předčasně a tudíž blbě zestárnout už ani jednoho člověka! Chceme s vámi všemi rozvíjet nové a zajímavé projekty v oblasti podpory zdravého a dobrého stárnutí.“ Ve středu 27. června v 9.30 bude hostem pořadu Vítejte, senioři! prezident spolku Jakub Žákavec.

Čtvrteční týdeník Mezi slovy bude 28. června věnován výročí 150 let od narození kněze a beduína Aloise Musila. Teolog Jaroslav Franc přiblíží od 9.30 jeho cestu ze sedlácké rodiny jihomoravského Rychtářova do arabské pouště a zpět do vlasti. Svobodný duch muže, který je zapsán v síni slávy vedle objevitelů, jako je Marco Polo či David Livingstone, je inspirativní i pro člověka dnešní doby.

Do pořadu Živě z Prahy přijal pozvání šachový velmistr David Navara. V pátek 29. června bude od 9.30 hovořit o své cestě k tomuto sportu, o tom, co všechno během své kariéry prožil, i o tom, jak vypadá běžný den profesionálního šachisty.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony, kompletní program, audioarchiv a další informace naleznete na www.proglas.cz.