Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Programové tipy Radia Proglas


Datum:

V týdnu 18. - 24. června zachytíte na vlnách Proglasu přímý přenos autorského pořadu Magdaleny Múčkové Desatero z Mezinárodního folklórního festivalu Strážnice 2018.

Programové tipy Radia Proglas

V aktuálním týdnu zachytíte v přímém přenosu následující bohoslužby: v úterý 19. června v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu za posluchače přátele Proglasu, ve čtvrtek 21. června v 18.00 mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze, v pátek 22. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Bartoloměje v Kravařích, v neděli 24. června v 9.00 mši svatou z duchovního centra v Brně-Lesné.

V týdnu zazní také modlitba růžence – v pondělí (radostný) a ve středu (slavný) v 18.00, v úterý (bolestný) a v pátek (bolestný) od 22.30 a v sobotu (světla) od 20.30.

V pátek 22. června se můžete připojit k modlitbě Korunky k Božímu milosrdenství – krátce po zprávách v 15.00.

Služba je velice nutná věc. Od narození jsme zcela závislí na službě rodičů. V nemoci a ve stáří se opět mnozí z nás stanou závislí na službě druhých. O tom jak sloužit a jak službu pokorně a s láskou přijímat, můžete diskutovat v Noční lince s Klárou Beránkovou v pondělí 18. černa od 22.30.

V březnu jste na Proglasu mohli slyšet první díl seriálu 100 let Československa – 100 let české dechovky. V červnovém pokračovaní představí Václav Hlaváček další klenoty české dechovky, které byly napsány po roce 1925 a které nás celých 100 let provázejí. Ve čtvrtek 21. června poslouchejte týdeník Hrajte, kapely! od 16.55.

Desatero tvoří už tisíce let základní pravidla člověčenství. Už Mojžíš ty desky v hněvu rozbil, Hospodin je ale zase obnovil. Tato událost se v dějinách lidstva stále opakuje. Pro generaci našich rodičů, nás i našich dětí se zdají být tato pravidla zastaralá, nemoderní, obtěžující. I my se zas a znovu pokoušíme Boží Desatero rozbít. Stvořitel nám je ale zas a znovu v podobě svědomí vrývá do našich srdcí. Autorský pořad Magdaleny Múčkové s názvem Desatero zachytíte v přímém přenosu z Mezinárodního folklórního festivalu Strážnice 2018 v sobotu 23. června v 9 hodin.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony, kompletní program, audioarchiv a další informace naleznete na www.proglas.cz.