Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pro plnomocné odpustky k Maria Hilf


Datum:

Papež František udělil pro jubilejní rok 300. výročí založení poutního místa Maria Hilf u Zlatých Hor privilegium plnomocných odpustků.

Pro plnomocné odpustky k Maria Hilf

Pro získání odpustků je nutné splnit obvyklé podmínky (svátost smíření, svaté přijímání, modlitba na úmysl Svatého otce), přijít ve skupině či sami na zmíněné poutní místo a tam se zbožně zúčastnit mše svaté, nebo se alespoň pomodlit před obrazem Panny Marie Ustavičné pomoci, vystaveným k veřejné úctě, určitý čas strávit ve zbožném rozjímání a přitom připojit modlitbu Páně, Vyznání víry a Zdrávas Maria. Dekret Apoštolské penitenciárie uvádí, že plnomocné odpustky mohou věřící obdržet také pro zemřelé, kteří se nacházejí v očistci. V tomto případě je nutno připojit ještě jakoukoli modlitbu za zemřelé.

Starší, nemocní a ti, kteří ze závažných příčin nemohou být přítomni fyzicky, mohou získat plnomocné odpustky taktéž, pokud nemají zalíbení v žádném hříchu, mají úmysl co nejdříve splnit tři obvyklé podmínky a pokud se účastní mše sv. duchovně a obětují přitom své modlitby i bolesti a těžkosti svého života milosrdnému Bohu.

Ještě jste na tomto místě s pohnutou historií a radostnější současností nebyli?