Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

TOK - tajemno i tanec na náměstí


Datum:

V týdnu od 21. do 27. května v Hradci Králové proběhne již pátý ročník Týdne otevřených kostelů (TOK).

TOK - tajemno i tanec na náměstí

„Je to týden, kdy bychom chtěli zavést do kostelů kroky lidí, kteří je běžně nenavštěvují. Kostely vždy byly centrem náboženského, ale i kulturního a společenského života. Naším cílem je nabídnout čas a prostor, který je příjemný všem lidem, bez ohledu na vyznání a přiblížit jim křesťanství takové jaké je v 21. století,“ říká organizátorka projektu Petra Kolčavová.

Letos v květnu je pro návštěvníky připraven festival, koncerty, poezie, taneční dramatizace, divadlo, interaktivní večer, besedy i sport.

Jan Sklenář a Babička olomouckého kraje na Týdnu otevřených kostelů

Jedním z hlavních lákadel ročníku 2018 je nepochybně festival s názvem Mladí nejen pro mladé, kde se můžeme těšit na dynamické mladé umělce a osobní příběh člověka, který se vyléčit ze závislosti na drogách. Dalším zásadním bodem programu je beseda se slavným hradeckým hercem Janem Sklenářem na téma Od kultury k víře, od  víry ke kultuře. V neposlední řadě návštěvníky čeká netradiční setkání s Miss babičkou olomouckého kraje Julií Suchou.

„O životě“ se mluví často a v různých souvislostech, na úrovni mezinárodních konferencí i v hospodě u piva. Co to ten život ale vlastně je? Letošním tématem Týdne otevřených kostelů je proto právě život, jak ho chápe křesťanství.

Hlavní tematický večer s názvem Kolik stojí jeden život proběhne v pondělí 21. 5. 2018 v 18:00 v kapli sv. Klimenta na Velkém náměstí.

Pořadatelem TOK je skupina křesťanů z Hradce Králové pod záštitou Biskupství Královéhradeckého a Města Hradec Králové ve spolupráci s Církví českobratrskou evangelickou. Akce je určená široké veřejnosti z Hradce Králové a okolí. Více informací na stránkách www.tok-hk.cz.