Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Misijní karneval 2018 v Letohradě


Datum:

O tom, že se děti z Papežského misijního díla umí s ostatními dětmi a dospělými dobře bavit, se mohli přesvědčit návštěvníci Misijního karnevalu v Letohradě.

Misijní karneval 2018 v Letohradě

Pošesté pořádala Misijní klubka z Letohradu a ze Slatiny nad Zdobnicí Misijní karneval.

Vyzdobený sál misijními symboly místní Orlovny přivítal děti a rodiče nejen z Letohradu, ale také z Dolní Dobrouče, Dolní Čermné, Slatiny nad Zdobnicí, Dlouhoňovic, Hradce Králové a Nekoře. Začátek karnevalu patřil Hymně Papežského misijního díla dětí "Pošli mě, půjdu já", při které se mávalo papírovými srdíčky v barvách všech kontinentů. Pak už se  děti i dospělí s chutí zapojovali do připravených soutěží, tanců a her, nechyběla promenáda v maskách či ukazovací písničky. Moderování se již tradičně ujala diecézní ředitelka Papežských misijních děl v královéhradecké diecézi Bronislava Halbrštátová a svou návštěvou potěšil přítomné i národní ředitel PMD jáhen Leoš Halbrštát. 

S občerstvením pomáhaly maminky z obou Misijních klubek a tým starších děvčat, které pro letošní rok zvolily indiánské oblečení, nachystal akci nazvanou "Svým dárkem pomůžeš v misiích".  Každý účastník karnevalu si odnášel nějaký dárek domů a svým dobrovolným příspěvkem pomohl k výtěžku, který pomůže podpořit projekt papežských misií pro chudé děti v misiích. Radostnou atmosféru karnevalu dotvářejí fotografie,  které  přikládáme a těšíme se na další akce, kterými posilujeme naše společenství a můžeme pomáhat druhým.