Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Interaktivní výstava Supermarket Svět


Datum:

Nevšední výstava Supermarket Svět zakotví od konce ledna v broumovském benediktinském klášteře.

Interaktivní výstava Supermarket Svět

Putovní projekt, který vznikl pod záštitou vizuálního umělce Petra Nikla, je určen především školním kolektivům a jiným zájmovým skupinám. Žáky a studenty zve ke zkoumání tématu šetrného nakupování a globálních souvislostí výroby, vlastních otázek i postojů. Vernisáž výstavy se uskuteční 23. ledna od 18 hodin v Lapidáriu.

Prohlídka výstavy, postavená na činnosti a prožitku, nabízí jiný pohled na naše nákupy. Na pěti stanovištích s interaktivními předměty a panely žáci a studenti doslova zváží své oblečení, rozeberou mobil v nadživotní velikosti, zaplatí za čokoládu pěstiteli kakaovníku a sledují, kde se peníze po cestě k němu ztrácejí. Mohou se také inspirovat dobrými zprávami o úspěšných snahách lidí, kteří se pokusili zlepšit něco z problematických okolností mezinárodního obchodování a nakupování. Dozví se také, odkud se zboží vzalo, za jakých podmínek bylo vyrobeno nebo kdo na tom co ztratil či získal.

„Děti se ​na výstavě společně zamyslí nad tím, kde je možné změnit svět k lepšímu​ a také si uvědomí, že produkty, které kupujeme, mají nezamýšlené dopady na lidi a životní prostředí. Díky výstavě pochopí význam pojmů lidská práva, fair trade nebo aktivní občanství,“ uvedla lektorka programu Pavla Semeráková.

Výstava je určena především studentům středních škol, žákům 2. stupně základních škol či jiným zájmovým skupinám. Přístupná bude až do 30. března. Vstupné je 40 korun na žáka. V případě zájmu je nutné objednat prohlídku s programem k výstavě na emailu: martina.junkova [at] broumovsko.cz. Výstavu pořádá Maiwaldova akademie Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov. Více informací najdete zde: 

http://ma.klasterbroumov.cz/cs/supermarket-svt-interaktivni-vystava