Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Eros a jeho poslání


Datum:

Víkend v duchu partnerských vztahů proběhnul v Diecézním centru mládeže Vesmír.

Eros a jeho poslání

Téma Eros a jeho poslání bylo otevřeno všem, kdo hledají odpověď na to, co je to láska, a co dělat, čeho si v období známosti všímat, aby zamilovanost měla šanci v budoucnosti přerůstat v krásnou zralou manželskou lásku. K tomu je však zapotřebí stavět na dobrých, pevných základech a ne na písku.

Víkendem mladé lidí z různých míst Čech i Moravy provázeli o. Stanislav Tomšíček a manželé Blažkovi. Pomocí schématu lásky, krátkých ukázek z filmů, obrázků, příběhů i vtipů, svědectví, příkladů z praxe, aktivit a skupinových diskuzí bylo možné porozumět tomu, jak vznikají city a zalíbení, jak se probouzí touha, kterou úmysl proměňuje až k reálnému prožívání lásky.

Petra část víkendu popsala takto: Bylo nám ukázáno (nejen na grafickém znázornění), jak vzniká zamilovanost, často bez našeho vědomí, a našimi úmysly se může změnit v reálný vztah. Tím, že budeme chtít dobro toho druhého, je možné naplnit manželský vztah a prožívat blízkost Boha skrze tento vztah. Často jsme se rozdělovali do tří skupinek a dostali otázky, nad kterými jsme přemýšleli a diskutovali. V sobotu odpoledne jsme ve skupinkách dokonce malovali vlastní postavu v životní velikosti a zamýšleli se nad darem našeho těla. Na konci programu o vztazích nám Libor přečetl příběh Malého prince a lišky a tak jsme znovu slyšeli, co je důležité a pravdy, které se zapomínají. Při sobotní večerní adoraci byl čas předat Pánu vše, co jsme za víkend prožili a slyšeli.  Foto zde.