Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Děti na návštěvě u sv. Martina


Datum:

Ve farnosti Dolní Újezd se zúčastnilo 28 dětí dvoudenního programu na faře, jehož cílem bylo přiblížit dětem krásu a hodnotu života.

Děti na návštěvě u sv. Martina

Nápad se zrodil v hlavě otce Adama Grabiece. Celý program navazoval na listopadovou slavnost Všech svatých a na Vzpomínku na všechny věrné zemřelé a byl součástí Svatomartinské farní pouti. Během této doby si děti pomocí několika dospělých připravovaly oblečení a atributy svých křestních nebo zvolených patronů. Tímto způsobem se ještě více seznámily se životem svého patrona. Dětem byla vysvětlena podstata naší víry v život věčný a společenství svatých, protože každý z nás je povolaný být svatým.

V neděli 12. listopadu se naši mladí "svatí" vydali z fary na návštěvu do kostela ke sv. Martinovi. V kostele se v čele se sv. Martinem představili všem farníkům a setkali se s P. Janem Pitřincem, který byl pozvaný jako hlavní celebrant na mši svatou, po které uděloval novokněžské požehnání. Potom následovalo na faře společné agapé. Na závěr farní pouti se odpoledne v kostele odehrálo představení - hra O sv. Martinovi, připravené dětmi a dospělými pod vedením Petry Kubátové Šiškové.