Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

CSM Olomouc: Mladí se nebáli a přijeli


Datum:

„Nebojte se“, tak zní motto letošního Celostátního setkání mládeže v Olomouci. Mladí se nebáli „zvednout se z gauče“ – jak vyzývá mládež svými slovy papež František.

CSM Olomouc: Mladí se nebáli a přijeli

Starobylá Olomouc se stala cílem téměř 6000 mladých. Spolu s dalšími 700 dobrovolníky, kteří přijeli o něco dříve, aby zajistili a připravili vše potřebné od technického zázemí, stravování, občerstvení atd., tvoří plénum mladých lidí, kteří chtějí následující dny strávit v křesťanském společenství a s Bohem.

Vzhledem k dnešní slavnosti Nanebevzetí Panny Marie mnoho účastníků přijelo ještě před oficiálním začátkem na mši svatou do kostela Panny Marie Sněžné, který zcela naplnili, nebo spíše „přeplnili“. Po ubytování na studentských kolejích se všichni přesunuli na Korunní pevnůstku, kde je na hlavním pódiu přivítal primátor Olomouce doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D., olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner a ředitel sekce pro mládež P. Jan Balík. Na pódiu byly odehrány scénky, které svým příběhem budou provazovat jednotlivé dny setkání a mladí společně zakončili den moderovanou modlitbou.

Přenos společného programu zajišťuje televize Noe, můžete jej sledovat živě či v záznamech. Program vysílání TV Noe najdete na zde.

O setkání můžete shlédnout krátkou reportáž na ČT24 v odkaze zde