Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Děti si mohly vyzkoušet práci lesníka


Datum:

Diecézní lesy Hradec Králové a Myslivecké sdružení Chrast – Skála uspořádaly v sobotu 10. června 2017 myslivecký dětský den.

Děti si mohly vyzkoušet práci lesníka

Pořadatelé pro všechny návštěvníky připravili naučnou poznávací stezku, na které si děti osvojily spoustu nových znalostí. Po získání účastnického listu u stolu prezence vyrazilo na cestu během odpoledne na 40 dětí s rodiči, ale i někteří zvědaví kolemjdoucí z řad dospělých. V začátku trasy si všichni zúčastnění vyzkoušeli práci lesníka – měřicí pomůcky, odhad stáří stromů i kubatury. Na dalším lesním stanovišti čekaly edukativní předměty ve formě puzzle lesních rodinek a stromů s jejich plody. Nejoblíbenější zastávkou se stala bezpochyby střelnice, kde děti střílely na stacionární i pohyblivé terče. U dalšího stolečku se myslivci snažili ověřit znalost zvěře, která se pohybuje po našich honitbách.

Za odměnu si mohly děti vyzkoušet lezení po lanech a pocitový chodníček, kde bosí procházeli po kůře, borových šiškách, kamíncích a mechu. Tato atrakce sklidila velký úspěch a někteří účastníci si ji prošli vícekrát. Po získání informací z předchozích úkolů bylo jednoduché rozpoznat stopy zvěře a plody stromů, a tak se děti mohly pustit do předposledního úkolu a tím bylo házení míčku na cíl a skákání v pytli. V zahradě hájenky pak členové sdružení připravili malou přehlídku trofejí, přednášku o krmivech a péči o zvěř. Pan Křepelka umožnil dětem prohlídku vyvážecího traktoru, včetně názorné ukázky. Za odměnu děti získaly drobné dárky a na připravených ohních opekly špekáčky. Všichni zúčastnění i pořadatelé odcházeli s úsměvem na rtech a proto je tato akce hodnocena jako úspěšná a pořadatelé se neváhají pustit do podobné i příští rok.

Velký dík patří i sponzorům: MS Chrast – Skála, LČR, s. p. LS Nasavrky, Ing. Meduna – pila Šiškovice, Město Chrast, Save CZ Hlinsko, ČMMJ, paní Hanušová, pan Pilař a pan Křepelka.