Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Výstava TEMPUS FUGIT v kanadské Ottawě


Datum:

Čtvrté zastavení fotografické výstavy TEMPUS FUGIT na severoamerickém kontinentu proběhlo ve dnech 17. - 23. května v hlavním městě druhé největší zemi světa.

Výstava TEMPUS FUGIT v kanadské Ottawě

Celkově už 21. místo putování šestnácti fotografických obrazů bratislavského fotografa Dana Veselského přineslo zatím rekordních 100.000,-Kč. Výtěžek chce broumovská farnost použít na opravu dezolátního stavu oken na kostele sv. Anny ve Vižňově. Na českém velvyslanectví v Kanadě se výstava mohla uskutečnit díky záštitě pana velvyslance Pavla Hrnčíře, který ottawskou vernisáž i osobně zahájil. Začátkem letošního podzimu by se fotografie, které poukazují na havarijní stav jedinečné barokní sakrální skupiny, měly vrátit do Evropy, kde se už připravuje putování nejen po České republice a Německu, ale i po evropských metropolích Varšavě a Londýnu. A v zaoceánském hledáčku je Austrálie. I díky ottawskému příspěvku se finančně náročnému projektu podařilo vysbírat už 300.000,-Kč a hlavně propojit mnoho lidí, kterým není lhostejná snaha o záchranu souboru svatostánků, který nemá ve světě obdoby.

                                                                    P. Martin Lanži, děkan Broumov

     Místa putování výstavy Tempus fugit*

2013:

Trenčín (Slovensko)

2014:

Nitra (Slovensko), Hlinsko, Hradec Králové, Chomutov, Augsburg a Mnichov (Německo), Serrazzano (Itálie), Nové Město nad Metují, Rottenburg am Neckar (Německo), Banská Bystrica (Slovensko), Praha

2015:

Brusel (Belgie), Paříž (Francie), Teplice nad Metují, Krzeszów (Polsko), Stockholm (Švédsko)

2016:

Chicago (USA)

2017:

New York (USA), Ottawa (Kanada)

 

* Výstava se uskutečňuje za podpory Královéhradeckého kraje a pod záštitou Ministerstva kultury ČR