Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Proběhlo diecézní setkání ministrantů


Datum:

V sobotu 27. května se v Dobrušce sešli mladí pomocníci kněží u oltáře.

Proběhlo diecézní setkání ministrantů

Fotogalerie

Z mnoha farností Královéhradecké diecéze připutovali ministranti, často v doprovodu svých kněží. V Dobrušce byli všichni vřele přijati a před sebou měli den plný zajímavých činností. Ve městě rozmístěná stanoviště čekala na splnění úkolů, jejichž společným tématem byly tajemství růžence. Na jednotlivých stanovištích se tak mohli kluci dopoledne setkat třeba se sochami v lapidáriu či chlebem a vinnými hrozny představujícími eucharistii.

Odpoledne účastníci ministrantského setkání shlédli v městském kině slovenský dokument Slepá důvěra, věnovaný mladému Slovákovi, který přišel o zrak. P. Slaninka krátce o svém mladém příteli pohovořil a přiblížil dětem jeho osud, kterému se Juraj Pager nepodvolil a ukázal tak všem, že život lze naplno žít i velkým hendikepem. Juraji Pagerovi se podařilo coby slepému člověku vystoupat na Mont Blanc a na Gerlachovský štít. 

Slavnostní bohoslužbou, kterou sloužil královéhradecký biskup Jan Vokál, byl celodenní maraton zakončen. Polovinu kostela zaplnili ministranti, kteří z úst svého biskupa vyslechli slova o tom, co znamená prosit o něco v jednotě s Ježíšem.  Biskup Jan všem přítomným vysvětlil, proč se některá naše přání a modlitby neplní. Bůh totiž vidí dál než my lidé a po čase mu většinou dáme za pravdu, že naše modlitby nebyly třeba úplně v jednotě s ním a možná i s námi samými. Apeloval rovněž na to, aby ministrovali rádi, poněvadž jsou v těchto chvílích blízko Bohu a ovlivňují tak velmi svůj život. Což dokázal na svém vlastním životě, když v mládí sám velmi rád a často pomáhal u oltáře. 

Závěrem pak diecézní ministraty povzbudil k modlitbě za jejich rodiny, kněze, biskupy a papeže Františka.