Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Velehradská pouť 2017


Datum:

Poutníci z různých koutů republiky mohou i letos putovat na slovácký Velehrad. Ve dnech 4. a 5. července je zde čekají Dny lidí dobré vůle.

Velehradská pouť 2017

Hlavním celebrantem středeční poutní bohoslužby bude prefekt Kongregace pro biskupy kardinál Marc Ouellet.

Dny lidí dobré vůle, největší oslavy svého druhu u nás, začínají v úterý 4. července nabídkou každoročních projektů jako Velehrad dětem s Michalem Nesvadbou, Aktivity pro životní prostředí v Archeoskanzenu v Modré, Soutěž ve fotbalových dovednostech s Antonínem Panenkou a pingpongový turnaj s Orlem, Mladí fandí Velehradu letos se skupinou Slza, unikátní Ruční přepisování Bible, Mezinárodní setkání vozíčkářů či zajímavé výstavy a vernisáže v prostorách Stojanova gymnázia. Soutěživým dětem i dospělým je určena fotografické klání nebo rodinná cestovatelská hra Velehradský pas, v níž se hraje o zájezd k moři pro celou rodinu. Součástí programu budou také hry, kvízy a soutěže pro malé i velké, dětská představení nebo interaktivní workshopy. Rodičům bude určen vzdělávací seminář „Proměny rodiny a z nich plynoucí důsledky“.

Benefiční koncert poprvé s Terezou Kostkovou

V 19.30 hodin začne na pódiu před bazilikou Nanebevzetí Panny Marie a svatých Cyrila a Metoděje slavnostní benefiční koncert Večer lidí dobré vůle. Moderátorskou stálici akce Filipa Tomsu letos doplní herečka Tereza Kostková; ta vystřídá nastávající maminku Barboru Černoškovou.

Během hudební produkce se divákům a posluchačům představí dva charitativní projekty, na které může každý přispět formou DMS VELEHRAD na číslo 87 777 . Pro letošní ročník byly vybrány: Dům Ignáce Stuchlého SKM – Salesiáni Dona Boska a Nadační fond ADIUVARE.

A koho si letos můžete přijít poslechnout? Hudební hostitel velehradského Večera lidí dobré vůle Jiří Pavlica s Hradišťanem pozval Marii Rottrovou (nedávno se připomněla písničkou Stínohry, kterou s kapelou Umakart nazpívala pro kultovní film Alois Nebel), dále zlínskou Filharmonii Bohuslava Martinů, velehradský sbor gymnázia Stojanov, zpěváky Petera Cmorika a Jaroslava Wykrenta.

Putování za sv. Cyrilem a Metodějem

Dny lidí dobré vůle 2017 vyvrcholí ve středu 5. července od 10.30 na nádvoří před bazilikou slavnostní poutní mší svatou. Hlavním celebrantem a kazatelem bude prefekt Kongregace pro biskupy kardinál Marc Ouellet, koncelebrovat budou čeští i zahraniční biskupové. (zdroj: cirkev.cz)