Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Poutnické pasy poprvé i v Královéhradecké diecézi


Datum:

V Poutnickém pasu návštěvníci naleznou 67 kostelů, kaplí, sborů a modliteben, které pro ně otevřely své brány.

Poutnické pasy poprvé i v Královéhradecké diecézi

Poutnický pas obsahuje adresu, GPS souřadnice a webové stránky kostela či modlitebny a program, který jednotlivé farnosti a sbory připravili. Při návštěvě těchto kostelů může návštěvník požádat o pamětní razítko do svého pasu. Pas potom může sloužit také jako celoroční průvodce a informační příručka.

Poutnický pas bude provázet návštěvníky Noc kostelů při putování po kostelích a modlitebnách Královéhradecké diecéze. Je určen návštěvníkům Noci kostelů a slouží jako informační brožura a pas, do kterého mohou sbírat razítka kostelů, které navštívili.

Informace pro farnosti a sbory: Poutnický pas stojí v plné výši 10Kč, nahlédnout, objednat a vyzvednout si ho je možné u diecézní koordinátorky, Petry Kolčavové (kolcavova [at] bihk.cz). Informace o sobě a program Noci kostelů zde uveřejnilo 67 kostelů a modliteben na území Královéhradecké diecéze. Stejně jako ostatní materiály spojené s Nocí kostelů by měl zůstat pro návštěvníky zdarma. Z pasu se poutník dozví základní informace o kostele, kde ho najít (adresa), jak se tam dostat (GPS souřadnice), proč navštívit zrovna tento kostel (text o zajímavostech a historii kostela, modlitebny), program Noci kostelů a kde zjistit víc informací (webové stránky jednotlivých farností a stránky www.nockostelu.cz). Při návštěvě těchto kostelů může návštěvník požádat o pamětní razítko do svého pasu. Poutnický pas je možné nechat již předem v kostele, v obecním informačním centru, na radnici nebo tam, kde se pohybují lidé. Je možné si je nechat i v páteční večer v kostele. Po Nocí kostelů můžepas sloužit také jako vzpomínka, celoroční průvodce a informační příručka.

V Královéhradecké diecézi se o podobný počin pokoušíme poprvé, proto uvítáme zpětnou vazbu s nápady, jak ho pro příští rok vylepšit, jaké informace dále zařadit atp. Je také možné ho rozčlenit pro jednotlivá města, okresy, vše závisí na tom, jaké budou ohlasy těch, kteří se s poutnickými pasy dostanou do styku. Petra Kolčavová