Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Seminář s italským knězem o práci se závislými


Datum:

Ústav sociální práce Univerzity Hradec Králové pořádá přednášku se zakladatelem Comunita´ in dialogo P. Matteo Tagliaferri 15. března v budově ÚSP.

Seminář s italským knězem o práci se závislými

Seminář ve spolupráci s Comunita' in dialogo „Reflexe a 25 letá zkušenost v práci se závislými a možnosti realizace tohoto projektu v České republice“, která se uskuteční 15. 3. od 9.00 a 11.00 na budově E (Víta Nejedlého), v místnosti E3. 

Comunita in dialogo je terapeutické společenství, které založil pater Matteo Tagliaferri před 25 lety v Itálii. Klienty tohoto společenství jsou lidé s různými druhy závislostí. Taktéž  mladiství, kteří jsou ve vězení a na základě povolení italské vlády si mohou odbýt svůj trest v této terapeutické skupině.
Terapie spočívá v práci, ve vzájemné komunikaci a rozvíjení vzájemných vztahů přes společenství v této komunitě. V Comunite in dialogo se zdůrazňuje důstojnost každé lidské osoby a při terapii se nehledí na politické, náboženské nebo jiné přesvědčení.
Tento projekt již funguje v několika státech http://www.comunitaindialogo.it.

Misijní společnost sv. Vincence – Český region plánuje  tento projekt realizovat i v Čechách.  

Dne 15. března navštíví Českou republiku páter Matteo – zakladatel této komunity, s páterem Ricardem, advokátem, bývalým klientem – deset let byl uživatelem drog a dnes stojí v čele této komunity spolu s p. Matteem.