Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecézní pastorace manželů


Datum:

V sobotu 18. 2. se konalo první setkání manželů, kteří mají zájem zapojit se svou službou do diecézní pastorace manželů.

Diecézní pastorace manželů

Rádi bychom pomáhali nejen mladým párům, které se teprve poznávají, ale také manželům objevit a rozvíjet lásku tak, aby byla skutečnou láskou mezi mužem a ženou, láskou až do smrti a navzdory všemu, otevřená životu.

Postupně chceme vytvořit diecézní pastorační síť zkušených manželů, kteří budou procházet trvalou formací, aby se mohli stát doprovázejícími. Důležité bude prohlubování porozumění tomu, co je pravá láska mezi manželem a manželkou, která obsahuje vzájemné darování se podle Božího plánu. Tuto lásku lze obnovit, pokud k ní budeme přistupovat ve víře, naději a v touze po ní.

Víme, že je důležité vidět manželství a rodinu v širších souvislostech a proto je pro nás klíčová spolupráce s duchovními a důležitá je také spolupráce s křesťanskými odborníky - psychoterapeuty a psychology.

V současné chvíli je celá oblast pastorace manželů ve fázi postupného vytváření. Půjdeme cestou, kterou budeme nejspíše několik roků prošlapávat a rádi bychom během ní našli další manželské páry, které by chtěly občas pomoci jinému manželskému páru v některé z oblastí pastorace, např:

- pomoc porozumět vztahu ženy a muže těm, kteří spolu teprve začali chodit a poznávají se

- příprava na manželství

- doprovázení novomanželů, aby si uměli vytvořit svůj vlastní originální model fungování manželství, ve kterém budou oba spokojeni

- doprovázení manželů, kteří si chtějí v manželství lépe vzájemně rozumět

- doprovázení manželů ve specifických situacích

Diecézní centrum pro rodinu

P. Jan Paseka