Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Národní týden manželství


Datum:

11. ročník Národního týdne manželství, bude zahájen tiskovou konferencí 13. února v 10 hod. v budově Poslanecké sněmovny.

Národní týden manželství

Záštitu nad nímž převzal ministr zemědělství a poslanec Parlamentu ČR za KDU-ČSL Ing. Marián Jurečka. Vystoupení na tiskové konferenci přislíbili kromě ministra Jurečky také europoslankyně Michaela Šojdrová, emeritní plzeňský biskup ŘKC František Radkovský, rodinná poradkyně a terapeutka Helena Klímová, Slavoj Brichcín – vedoucí lékař sexuologického oddělení Praha Bohnice, lektorka a rodinná poradkyně Marie Nováková a psycholožka, terapeutka a autorka Jiřina Prekopová a známý český kuchař Filip Sajler.

Množství kreativních nápadů a zkušeností, jak tvořit jedinečná manželství, budou lidé v rámci NTM sdílet na akcích a v prostorách místních komunit, občanských sdružení, církví, rodinných a mateřských center, s odborníky i laiky. Jejich seznam v jednotlivých městech a krajích je možné najít na stránkách www.tydenmanzelstvi.cz. Jejich cílem je nabídnout příležitost pro všechny páry udělat něco malého pro svůj vztah a společně oslavit hloubku a smysl manželství, které je i přes různé problémy, které se pojí snad s každým vztahem, podle průzkumů pro většinu lidí stále tím nejdůležitějším.


Kromě řady politiků podpořily NTM i další osobnosti. Prof. MUDr. Ivo Skalský, přednosta Kardiocentra Na Homolce, který operoval například prasklou aortu spisovatele Michaela Viewega, spolu se svou manželkou MUDR. Marií Skalskou pro NTM shrnuli svůj “Recept na dobré manželství”, což je motto celého letošního ročníku. "Manželství je zásadní opěrný bod našeho života. Je to výzva stran tolerance, trpělivosti, umění komunikace, obětavosti. Odměnou je nepřenositelné souznění v tom, co je pro nás zásadní, bezpečí, hrdost, bezpodmínečná podpora a respekt i znásobení společných radostí a dělení společných starostí." Více zde.