Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 16.1 do 22.1


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. www.proglas.cz

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 16.1 do 22.1

V přímém přenosu následující bohoslužby:

  • v úterý 17. ledna v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu za posluchače přátele Proglasu
  • ve středu 18. ledna v 18.00 mši svatou z kostela Všech svatých v Litoměřicích
  • ve čtvrtek 19. ledna v 18.00 mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze
  • v pátek 20. ledna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích
  • v neděli 20. ledna v 9.00 mši svatou z duchovního centra v Brně – Lesné.

Každý pátek (kromě prvního v měsíci) se můžete po 15. hodině připojit ke Korunce k Božímu milosrdenství.

Každou neděli zveme k modlitbě rodin v 18.00.

V týdnu vysíláme také modlitbu růžence – každé pondělí v 18.00 (radostný růženec), úterý ve 22.30 (bolestný), středa v 18.00 (slavný), pátek 22.30 (bolestný), sobota 20.30 (světla).

Naděje pozemské a naděje věčné

Náš život někam směřuje. Ale jak říká apoštol Pavel, zde "ještě nevidíme tváří v tvář". Veškeré věci, ke kterým se v tomto porušeném světě upínáme a o něž usilujeme, jsou nedokonalé a jednoho dne zmizí. Jak přijmout skutečnost, že pozemské naděje nemohou být nikdy plnohodnotně naplněny a ty věčné jsou pro nás někdy příliš abstraktní a navíc "závisí" na naší závislosti na Boží milosti? Na Vaše příběhy a zkušenosti s nadějemi pozemskými i věčnými se těší redaktorka Hana Svanovská v Noční lince v pondělí 16. ledna ve 22.30.


Co taková linka důvěry pro děti obnáší?

Na jednom konci zvedne sluchátko či mobil dítě v tísni, na druhém konci čeká skupina lidí, která ho vyslechne a přemýšlí o pomoci. S jakými potížemi se děti na Modrou linku nejčastěji hlásí a jakou pomoc mohou díky ní dostat? Rozhovor s lidmi z Modré linky Bohunkou Horskou a Barborou Šímovou připraví Adriana Růžičková. V Kafemlýnku v úterý 17. ledna od 9.30.

Vítejte senioři

Pořad navštíví (dnes již také senior) RNDr. Jan Filipenský, který byl v letech 2005 až 2009 velvyslancem v konžské Kinshase. V rozhovoru s redaktorkou Klárou Beránkovou bude povídat o tom, co vše již v životě prožil, ale i na co se těší a co má v plánu. Ve středu 18. ledna v 9.30.

Týdne modliteb za jednotu křesťanů

Přineseme živě vysílanou debatu emeritního plzeňského biskupa Františka Radkovského, delegáta České biskupské konference pro ekumenismus, a předsedy Ekumenické rady církví Daniela Fajfra z Církve bratrské. V průběhu vysílání z pražského studia Kristián budeme číst i dotazy a postřehy posluchačů zaslané e-mailem, SMS zprávou nebo komentářem na Facebooku. Poslouchejte pořad Všimli jsme si v pátek 20. ledna od 16 hodin, případně záznam v sobotu 21. ledna v 11.05.

Ve světě fantasy a evangelia

Kniha italského autora Paula Gulisana je jakýmsi průvodcem po životě a díle známého britského spisovatele 20. století C. S. Lewise, to vše především s ohledem na křesťanské prvky v jeho díle. Gulisano uvěřitelným a čtenářsky stravitelným způsobem rozebírá známá i méně známá Lewisova díla bez použití nezáživného literárně-vědného žargonu nebo planého moralizování. Nad přínosem publikace z nakladatelství Paulínky se pozastavuje redaktorka Hana Svanovská. V neděli 22. ledna v 13.20 v Knihovničce.

Farář pro celou vesnici

Člen řádu premonstrátu P. Vít Červenka slouží nejenom své farnosti,
ale ve spolupráci s obecným zastupitelstvem vytváří příznivé klima pro Boží požehnání. Uslyšíte v cyklu Křesťan a svět v neděli 22. ledna v 17.00.