Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ředitelé koledovali v Havlíčkově Brodu


Datum:

A koledování si užívali. Čas od času tropili malé žertíky. Zkoušeli například zazpívat bankomatu a naoko se cítili dotčeni, když jim stroj žádné korunky nevydal.

Ředitelé koledovali v Havlíčkově Brodu

I letos si ředitelka Oblastní charity Havlíčkův Brod Bc. Anna Blažková společně s ředitelem Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod MgA. Jiřím Jedličkou a vedoucím nemocniční lékárny Mgr. Vítem Vodrážkou nasadili koruny, vzali kytaru a procvičili hlasivky, aby v centru Havlíčkova Brodu v pátek 6. ledna roznesli poselství Tříkrálové sbírky ve firmách a dalších institucích. Jak bylo na první pohled patrné, na takzvanou „Ředitelskou“ Tříkrálovou koledu byli obchodníci i úředníci pečlivě připraveni. „No, kde jste, my už na vás čekáme od rána,“ ozývalo se často ihned po tom, co mudrcové z Východu překročili práh štědrých příbytků.

V tomto roce stál naopak vůbec poprvé na Havlíčkově náměstí Tříkrálový stánek, kde se kolemjdoucí zastavovali na svařené nealkoholické pivo se švestkovou či višňovou příchutí značky Bernard. Při popíjení lahodného nápoje si navíc mohli pročítat nový zpravodaj OCH HB s názvem Králíček, jehož nulté číslo bylo věnováno právě letošní již sedmnácté Tříkrálové sbírce. Součástí stánku byla i tříkrálová kasička, do níž lidé přispívali na pomoc nemocným a potřebným především z jejich regionu. „Velký dík patří Městu Havlíčkův Brod za vypůjčení stánku a Technickým službám Havlíčkův Brod za jeho postavení a skvělý servis. Nemůžeme zapomenout ani na dobrovolníky, kteří se nezalekli mrazivého počasí a ve stánku s úsměvem na rtech informovali zájemce o tradici tříkrálového koledování. Ohlasy na novinku byly pozitivní, takže o stánku budeme určitě uvažovat i v příštím roce,“ zmínila koordinátorka Tříkrálové sbírky na území havlíčkobrodského a humpoleckého vikariátu Bc. Jana Dománková.

Pozvánku ke stánku přijali i představitelé Města Havlíčkův Brod - starosta Mgr. Jan Tecl, MBA a místostarostové Ing. Čeněk Jůzl a Bc. Libor Honzárek. Tři králové jim popřáli hodně zdraví a štěstí do nového roku a spontánně jim na hlavu nasadili své koruny, což vedení radnice přijalo s úsměvem. O podobně milé zážitky nebyla během pátečního koledování nouze. Někteří obchodníci nabízeli třem králům malé pohoštění, jiní byli nadšení z vůně kadidla. Našli se i tací, kteří tři krále zastavili na ulici, vyfotografovali je a přispěli do pokladničky. Foto i text Aneta Slavíková.