Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 9.1 do 15.1


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. www.proglas.cz

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 9.1 do 15.1

V přímém přenosu následující bohoslužby:

  • v úterý 10. ledna v 18.00 ze studia Proglasu za nemocné posluchače
  • ve čtvrtek 12. ledna v 18.00 z kostela Panny Marie Sněžné v Praze
  • v pátek 13. ledna v 18.00 z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích
  • v neděli 15. ledna v 9.00 z kostela Všech svatých v Litoměřicích

Každý pátek (kromě prvního v měsíci) se můžete po 15. hodině připojit ke Korunce k Božímu milosrdenství.

Každou neděli zveme k modlitbě rodin v 18.30.

V týdnu vysíláme také modlitbu růžence – každé pondělí v 18.00 (radostný růženec), úterý ve 22.30 (bolestný), středa v 18.00 (slavný), pátek 22.30 (bolestný), sobota 20.30 (světla).

Jak rozumět médiím

Zveme k poslechu vzdělávacího cyklu  Komercionalizace médií, infotainment, média veřejné služby a jak je důležité znát majitele "svého" média. Mgr. Lenka Waschková – Císařová, Ph. D. z FSS brněnské MU vysvětlí klíčové pojmy a souvislosti vlastnických vztahů s fungováním médií. Komu patří média, v pondělí 9. ledna od 16.00.

Studentský pěvecký sbor Dábrlíbap

Z Prahy navazuje na tradici gymnaziálního sboru Divertimento. Pod vedením Filipa Beneše, který je studentem zvukové režie na AMU, píše vlastní sborové aranže populární hudby a několik let se zabývá sbormistrovskou činností, dosáhl sbor v roce 2016 několika úspěchů v celostátních soutěžích pěveckých sborů. Rozhovor s Filipem Benešem připravila Radka Rozkovcová v pořadu Jak se Vám líbí uslyšíte ve čtvrtek 12. ledna v 19.15.

Slyšte, lidé!

V sobotu 14. ledna od 19.15  budeme sledovat, co se v uplynulém roce událo na české jazzové scéně. Uslyšíte například skupinu Carpet Cabinet, duo Ridina Ahmedová & Petr Tichý, skupinu Vertigo, pianistu Petra Beneše a jeho Quartet nebo mezinárodní pražskou skupinu Cirilic.

60 let spolu

Marie a Ladislav Prudilovi spolu v září 2016 oslavili diamantovou svatbu. Kromě 5 dětí, 22 vnoučat a 9 pravnoučat jim 60 let společného života přineslo spoustu krásných i těžkých chvil. Co je podle nich ve vztahu to podstatné? A jakou roli hraje v partnerském vztahu Bůh? Rozhovory o lásce, životě a dlouholetém manželstvím natáčela s babičkou a dědou vnučka Alžběta. Více v Mezi slovy v sobotu 14. ledna od 22.10.

Pomoc druhým mně zatěžuje, ale neobtěžuje

V cyklu Křesťan a svět uslyšíte rozhovor s psycholožkou PhDr. Alenou Hujerovou, manželskou a rodinnou poradkyni, která kromě své odborné činnosti se stará
o nemocnou maminku a mentálně postiženého bratra, v neděli 15. ledna v 17.00.