Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mládež si připomněla Světové dny mládeže


Datum:

O víkendu 14.-16.10.2016 se uskutečnilo PoKrakovské setkání na DCŽM Vesmír.

Mládež si připomněla Světové dny mládeže

Zúčastnilo se ho na 140 mladých lidí z královéhradecké diecéze a 40 mladých ze sousední polské świdnické diecéze včetně dvou kněží a tří řeholnic. Celé setkání se neslo v duchu Světového dne mládeže (SDM) s papežem Františkem, které se konalo letos v červenci.

Na Krakov jsme vzpomínali díky tematické výzdobě, filmům natočených na setkání, fotkám, materiálům ze setkání a hlavně společným sdílením zážitků. Účastníci si také na připomínku SDM museli vystát frontu na jídlo a vždy odevzdat stravenku.

V sobotu dopoledne měli mladí možnost vybrat si z nabídky workshopů. Mohli jít na výlet na Velkou Deštnou, shlédnout oficiální film z SDM, v kreativních dílnách vytvořit netradiční logo setkání z luštěnin, zahrát si venkovní sportovní hru, nebo se účastnit tanečního workshopu. Odpoledne se konal v kostele sv. Matouše koncert kapely, která vznikla k příležitosti SDM, etc (ex toto corde, v překladu z celého srdce). Následovala mše sv., které se zúčastnil i P. Jan Paseka. Večer měli mladí možnost sdělit své zážitky z předprogramu i z Krakova. Celý den byl zakončen krásnou adorací v kostele sv. Matouše.

Celý víkend byl velice povzbuzující, plný díků, radosti, češtiny a polštiny a sdílení útrap i krásných chvil setkání. Těšíme se na další spolupráci s našimi sousedy a pevně věříme, že s námi pojedou na Celostátní setkání mládeže do Olomouce v srpnu 2017. (ŠpD)

Fotogalerie