Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Karmelitánské společenství v Hradci Králové


Datum:

Patnáct let se každé dva měsíce setkává v kapli Nového Adalbertina skupina terciářů Řádu bratří Panny Marie Karmelské a dalších sympatizantů se spiritualitou Karmelu.

Karmelitánské společenství v Hradci Králové

Panna Maria, uctívaná později s oblibou prostřednictvím škapulíře a prorok Eliáš představují v duchovní tradici Karmelu bohatou zásobárnu inspirace pro život s Bohem. Ve spojení s nimi usilují karmelitánští řeholníci i terciáři o život v poslušnosti vůči Ježíši Kristu, aby mu mohli věrně sloužit s čistým srdcem a dobrým svědomím. Historie řádu pobízí k citlivosti pro význam samoty i společenství na duchovní cestě. Mezi světci, které Bůh Karmelu daroval, nacházíme mimo jiné Terezii od Ježíše, Jana od Kříže, Marii Magdalenu de´ Pazzi, Terezku z Lisieux, Alžbětu od Trojice.

Terciářskými setkáními ve mši svaté, přednášce z oblasti duchovního života, diskusi a v modlitbě provádí P. Gorazd Cetkovský OCarm, přijíždějící z kláštera v Kostelním Vydří. Podzimní setkání v Hradci Králové pro ty, které duchovní cesta Karmelu oslovuje, se uskuteční 22.10. a 10.12. www.karmel.cz  (SrP)