Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 19.9. do 25.9. 2016


Datum:

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 19.9. do 25.9. 2016

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 20. září v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu, ve čtvrtek 22. září v 18.00 mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze, v pátek 23. září v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 25. září v 9.00 mši svatou z duchovního centra v Brně-Lesné.

Každý pátek (kromě prvního v měsíci) se můžete po 15. hodině připojit ke Korunce k Božímu milosrdenství.

V týdnu vysíláme také modlitbu růžence – každé pondělí v 18.00 (radostný růženec), úterý ve 22.30 (bolestný), středa v 18.00 (slavný), pátek 22.30 (bolestný), sobota 20.30 (světla).

V pondělí 19. září pokračuje náš vzdělávací seriál 1950+ - profesorka Jana Burešová se bude věnovat moderním dějinám Korey. Před vypuknutím II. světové války byl Korejský poloostrov ovládán Japonskem. Po jeho definitivní porážce se ale Korea nestala jednotným suverénním státem. Vliv si rozdělily vítězné velmoci USA a Sovětský svaz. Na rozděleném poloostrově panovalo napětí a zmatek. V pořadu uslyšíte o válce o Jižní Koreu a o současnosti těchto zemí. Poslouchejte od 16.00.

Kafemlýnek zve k poslechu všechny rodiče a prarodiče – v úterý 20. září představíme edukační hru Povídačky. Hovoříme s autorkou tohoto projektu Andreou Leflerovou a o dvě hry budeme soutěžit. Dále se dozvíte, co se píše v novém čísle časopisu Duha a přiblížíme knižní novinku Barevné tvoření. Naladíte v 9.30.

V úterý 20. září vysíláme od 16 hodin soutěžní pořad - telefonické riskování. To nabídne oblíbenou hru 20 měst za 32 hodin. Zveme k poslechu všechny děti.

Region západních Čech je na barokní památky skutečně bohatý. O jejich kráse a významu hovoří redaktor Pavel Říha s odborníkem na církevní stavby architektem Janem Soukupem. K návštěvě regionu vás zveme v úterý 20. září ve 22.00.

Cimbálová muzika Šmykňa pracuje od roku 1990, kdy vznikla jako součást stejnojmenného folklorního souboru. Muzikanty spojuje dravé mládí, chuť do práce a snaha hrát slovenský folklór a balkánskou hudbu. S primášem Adamem Machačem zahraje v živém vysílání projektu Muzikanti, to sú chlapci! ve středu 21. září za pět minut pět odpoledne.

Ve dnech 29. a 30. září bude v Praze-Holešovicích v klubu La Fabrika probíhat Prague A Cappella Festival. Vedle špičkových souborů z Česka, Slovenska, Finska nebo Maďarska se představí také mladá gruzínská skupina The Quintessence. A právě s ní jsme pro vás připravili rozhovor jako pozvánku na festival. Vysíláme ve čtvrtek 22. září v 19.15.

Rozsáhlý retrospektivní román Všechno je jenom dvakrát brněnského literárního vědce Michala Přibáně je prozaicky důvěryhodným návratem do doby normalizace. Na osudech hlavního hrdiny Pavla Klimeše věrohodně demonstruje naděje i pády aktérů listopadových událostí 1989. Nad prózou se společně zamýšlejí Hana Svanovská a literární vědec Jiří Trávníček v Knihovničce v neděli 25. září v 13.20.