Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Paulínky představí český překlad papežské exhortace o rodině


Datum:

Ve středu 7. září 2016 v 17.00 hodin se v pražském knihkupectví Paulínky uskuteční prezentace apoštolské exhortace o lásce v rodině "Amoris laetitia".

Paulínky představí český překlad papežské exhortace o rodině

Pozvání přijali překladatel dokumentu a biblista vyučující na Katolické teologické fakultě UK doc. Jaroslav Brož, vedoucí katedry pastorálních oborů na KTF UK doc. Aleš Opatrný a vedoucí Centra pro rodinu při Arcibiskupství pražském PhDr. Jana Šilhavá. Událost uvede nastupující generální sekretář České biskupské konference Stanislav Přibyl.

Amoris laetitia je postsynodální apoštolskou exhortací „o lásce v rodině“. Ne náhodou byla papežem podepsána 19. března, kdy si katolická církev připomíná sv. Josefa. Text zahrnuje výsledky dvou synod o rodině (2014 a 2015) a obsáhle cituje jejich závěry, stejně jako dokumenty a učení různých papežů o rodině. Jako tomu však bylo již i u předchozích dokumentů papeže Františka, využity jsou i příspěvky různých biskupských konferencí (Keňa, Austrálie, Argentina…) a citace významných osobností jako Martina Luthera Kinga nebo Ericha Fromma. Apoštolská exhortace je rozsáhlá a zároveň velmi konkrétní. (zdroj: cirkev.cz)