Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zveřejněno logo kanonizace Matky Terezy


Datum:

Matka Tereza bude prohlášena za svatou v neděli 4. září, doprovodný program začne v Římě již o tři dny dříve.

Zveřejněno logo kanonizace Matky Terezy

Logo znázorňuje Matku Terezu sklánějící se nad dítětem. Součástí je také nápis Nositelka Boží něžné a milosrdné lásky. Grafický návrh vytvořila Karen Vaswani nee D’Lima původně pro oslavy v Kalkatě. "Sestře Mary Premaové, generální představené Misionářek Lásky, a otci Brianovi Kolodiejchukovi, postulátorovi, se však líbil, a proto rozhodli, že jej převezmou i pro mezinárodní použití," uvedla designérka.

Kanonizace proběhne v neděli 4. září od 10.00 na Svatopetrském náměstí. Již o několik dní dříve začne v Římě doprovodný program, jehož součástí bude například večer pro chudé. V pátek 2. září zde také budou zahájeny oslavy Svatého roku milosrdenství věnované dobrovolníkům a pracovníkům v oblasti milosrdenství. V sobotu si budou moci přihlášení zájemci vyslechnout katechezi papeže Františka.

Až do 8. září bude také možné uctít ostatky Matky Terezy v Lateránské bazilice nebo navštívit její celu v klášteře San Gregorio al Celio. V pondělí 5. září bude slavit kardinál Pietro Parolin mši svatou na poděkování. Tento den je také liturgická památka světice z Kalkaty. (zdroj: cirkev.cz )