Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecéze má šestnáct nových animátorů mládeže


Datum:

V pátek 19. srpna předal biskup Jan Vokál osvědčení mladým absolventům Animátorského kurzu.

Diecéze má šestnáct nových animátorů mládeže

Po třech letech se ze šestnácti mladých lidí královéhradecké diecéze stali animátoři. Osvědčení o úspěšném absolvování Animátorského kurzu jim během slavnostní mše svaté v kostele sv. Matouše v Jedlové předal biskup Jan Vokál. Po bohoslužbě královéhradecký biskup poobědval a zodpověděl dotazy mladých ohledně života diecéze, církve i svých zálib.

Animátorský kurz probíhal v letech 2013 - 2016 v Diecézním centru života mládeže Vesmír, kam mladí zájemci o tento formačně - vzdělávací program přijížděli pravidelně na čtyři víkendová setkání během školního roku a také pětidenní prázdninové soustředění. Program budoucích animátorů zahrnoval formaci skrze život ve společenství, vzdělávání v otázkách víry, učení církve i v práci s dětmi a mládeží. Kromě nejrůznějších přednášek a diskuzí byl vždy čas i na společnou modlitbu a liturgii. Nechyběla ani možnost tvůrčího, pracovního a sportovního vyžití.

Máte-li i vy chuť prožít společné chvíle ve společenství a ještě se naučit něco víc o své víře i práci s dětmi a mládeží, neváhejte a přihlaste se do nového Animátorského kurzu, který bude probíhat v letech 2016 - 2018.  Pro přihlášení je nutné být věřící pokřtěný katolík z královéhradecké diecéze ve věku 16-23 let, který má chuť dělat něco pro druhé. Přihlášky je možné zasílat do 30. 9. 2016 na adresu DCM, Velké nám. 32, 500 03 Hradec Králové. (ŠpD)

Fotogalerie