Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tři tisícovky mladých se v Polsku připravují na setkání s Františkem


Datum:

Přes tři tisíce mladých lidí z České republiky vyrazilo ve středu 20. 7. na předprogram do různých polských diecézí.

Tři tisícovky mladých se v Polsku připravují na setkání s Františkem

"Naše skupina 80 mladých je spolu s poutníky z Itálie a Norska ve městě Nysa. Ve středu po příjezdu jsme společně grilovali, ve čtvrtek ráno jsme měli adoraci s písněmi z Taizé a pak mezinárodní mši, odpoledne nás čeká prohlídka města," popsala vedoucí skupiny Marie Bekárková z Kroměříže.

Pro účastníky tzv. Dnů v diecézích je připraven pestrý program, který bude rozdílný pro každou skupinku. Většina mladých má možnost bydlet v polské rodině a v rámci různých programů a aktivit poznat polskou kulturu a tradice.

Celý český přípravný tým je už mezitím v Krakově ve farnosti Mogila, kde vše chystá na příjezd českých poutníků. Na místě se staví pódium a chystá výzdoby nebo technické zabezpečení. Hudbu na doprovod nacvičuje Schola brněnské mládeže (SBM), pracují už všechny části organizační skupiny.

"Jsme tu oblátská rodina z celého světa, i Číňani přijeli ... úžasné," hlásí z Vratislavi, kde si dali dostaveníčko mladí mající blízko ke sv. Benediktovi, naše redaktorka Zuzana Lášková. To v rámci MAGISu, jezuitského předprogramu, se mj. cestuje po celé střední Evropě; Po úvodním víkendu v Lodži (15. až 17. července) teď probíhají ignaciánské experimenty (18. až 23. července), na které se účastníci rozjeli po celém Polsku, Litvě, Slovensku a také České republice. Celý MAGIS završí závěrečné setkání v Čenstochové (23. až 25. července), po kterém se účastníci MAGISu připojí ke svým národním výpravám přímo v Krakově.

Samotný účastníci Světového dne mládeže do Krakova  z diecézí dorazí v pondělí 25. července.

Přehled polských diecézí, kam zamířili mladí z různých diecézí ČR:

Brněnská diecéze - Tarnów
Českobudějovická diecéze - Katowice
Litoměřická diecéze - Gniezno
Královehradecká diecéze - Swidnica
Olomoucká arcidiecéze - Opole
Ostravsko-opavská diecéze - Sosnowiec
Plzeňská diecéze - Gliwice
Pražská arcidiecéze - Gniezdno

(zdroj: cirkev.cz)