Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Přihlaste se ke studiu Náboženské výchovy


Datum:

Náboženskou výchovu můžete studovat na Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové formou bakalářského tříletého kombinovaného studia teologie.

Přihlaste se ke studiu Náboženské výchovy

 

Upozorňujeme na nabídku bakalářského tříletého kombinovaného (tzv. dálkového) studia teologie přímo v Hradci Králové. "Studium je určeno zejména katechetům, pastoračním asistentům, animátorům různých pastoračních aktivit, spolupracovníkům ve farnostech i zájemcům o prohloubení vlastního náboženského vzdělání a Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové ho připravila ve spolupráci s Biskupstvím královéhradeckým, resp. Diecézním teologickým institutem," říká sekretář institutu Jan Hojda.

 

Kromě systematického seznámení s jednotlivými obory a disciplínami katolické teologie, které jako vyučující zajišťují kvalifikovaní duchovní královéhradecké diecéze, poskytuje bakalářské studium také pedagogicko-psychologické vzdělání. K výhodám hradeckého studia Náboženské výchovy patří i to, že výuka probíhá o sobotách, tedy asi desetkrát za semestr, a že se jeho absolventům s titulem bakalář (Bc.) otevírá možnost navazujícího magisterského studia na různých teologických fakultách, zejména na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy. 

 

"Studium má přispět nejen k individuálnímu rozvoji kompetencí jeho absolventů, ale také k posílení toho, aby se katechetická a pastorační praxe, na níž se studenti podílejí, stále více opírala o živé svědectví posvátné tradice a čerpala z bohatství, které bylo církvi svěřeno Kristem. Tomu odpovídá také zkušenost absolventů či studentů, mezi které mj. patří někteří pracovníci diecézní kurie, pastoračních center, pastorační asistenti, katecheté, ale i část trvalých jáhnů naší diecéze," pokračuje Jan Hojda.

 

Ke studiu je možné se hlásit do 5. srpna prostřednictvím internetových stránek Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové: https://www.uhk.cz/cs-CZ/PDF/Studium/Prijimaci-rizeni-(1)

 

Přijímací zkouška proběhne na přelomu srpna a září ve formě pohovoru, který bude zaměřen na motivaci ke studiu, na povědomí o nárocích a obsahu studia teologie a na dosavadní praxi v rámci pastorační či pedagogické činnosti. Je velmi vhodné, aby si uchazeči na přijímací pohovor s sebou vzali písemné doporučení ke studiu vystavené duchovním správcem nebo jiným knězem.

 

Zájemci o prezenční, tedy denní studium kultury mají možnost hlásit se ke studiu tříletého bakalářského oboru Transkulturní komunikace. Obor seznamuje zejména s teorií kultury a s ideovými, náboženskými či etickými východisky možného dialogu napříč hranicemi jednotlivých kultur.

 

Podrobnější informace o tematické náplni oborů či obsahu přijímacího pohovoru rád poskytne sekretář Diecézního teologického institutu Jan Hojda (jan.hojda [at] uhk.cz ();hojda [at] bihk.cz (); tel. 495 063 428; 737 215 333).

 

Prosíme duchovní správce, aby o možnosti teologicky zaměřeného studia v Hradci Králové informovali vhodné aspiranty z řad svých spolupracovníků i ostatních farníků.

 

Informační leták