Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zveřejněno téma Světového dne migrantů a uprchlíků 2017


Datum:

Katolická církev si ho bude připomínat 15. ledna 2017, zní: Mladiství migranti, zranitelní a bez hlasu.

Zveřejněno téma Světového dne migrantů a uprchlíků 2017

"Tématem Mladiství migranti, zranitelní a bez hlasu, chce Svatý otec upnout pozornost na ty nejmenší z malých. Děti často přicházejí do cílových zemí samy, nejsou schopny prosadit svůj hlas a snadno se stávají oběťmi vážného porušování lidských práv," komentuje téma Papežská rada pro pastoraci migrantů. "Je potřeba garantovat, aby v každé zemi, kam dorazí, požívali migranti a jejich rodiny plného uznání vlastních práv."

Papežská rada také připomíná, že migrace není jen evropským nebo středoevropským fenoménem, nýbrž se týká všech kontinentů. Mezi migranty pak nejsou jen ti, kdo hledají práci nebo lepší životní podmínky, ale i dospělí a mladiství utíkající před skutečnými tragédiemi.

Světový den migrantů a uprchlíků se slavil poprvé 21. února 1915. Předcházel mu okružní dopis "Bolest a obavy", který 6. prosince 1914 rozeslala vatikánská Posvátná konzistoriální kongregace. Žádala v něm ustanovení dne, který by zvýšil vnímavost vůči tématu migrace, a podpoření sbírky ve prospěch italských emigrantů a formace pastoračních pracovníků. (zdroj: cirkev.cz)

Světový den migrantů a uprchlíků připadá každoročně na první neděli po Křtu Páně.