Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

SDM v Krakově: Bezpečnost mladých lidí je prioritou


Datum:

Organizátoři ubezpečují o maximálním zajištění ochrany.

SDM v Krakově: Bezpečnost mladých lidí je prioritou

Otázka bezpečnosti je pro polské organizátory prioritou, proto od začátku příprav úzce spolupracují s polskými bezpečnostními složkami. „V době konání Světového dne mládeže (SDM) bude v Krakově v pohotovosti asi 6500 policistů a minimálně 3000 vojáků, podporovat je bude také 2400 profesionálních hasičů a asi 7000 hasičů dobrovolných,“ sdělil ředitel Krajského velitelství Policie v Krakově Tomasz Miłkowski.

„Polští organizátoři nám potvrdili, že i menší skupiny a jednotlivé farnosti budou hlídány policií a jinými bezpečnostními složkami,“ doplnila Anna Brabcová ze Sekce pro mládež ČBK.

Čeští organizátoři navštívili v minulém týdnu také farnost Mogila, kde bude během SDM České národní centrum, v blízkosti zdejšího poutního kostela budou mít čeští mladí ubytovaní. Prostor kolem kostela a kláštera jim potom poskytne další potřebné zázemí.

"Máme nejlepší podmínky, které jsme kdy na SDM měli, bratři cisterciáci nám vycházejí vstříc ve všech našich požadavcích", komentuje ředitel Sekce pro mládež ČBK P. Jan Balík.

Na SDM je v tuto chvílí z České republiky přihlášeno více než 5000 mladých lidí, přes 3000 z nich se chystá i na předprogram SDM v různých diecézích. (zdroj: cirkev.cz)