Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Národní pouť v Krakově již tuto sobotu: Jedete také?


Datum:

V sobotu 28. května se koná Národní pouť v Krakově-Lagiewnikách. Organizátoři z Radia Proglas čekají účast asi čtyř tisíc poutníků z celé republiky.

Národní pouť v Krakově již tuto sobotu: Jedete také?

Doposud se přihlásilo přes tři tisíce poutníků a mnozí ještě dorazí na místo bez předchozího přihlášení. Pokud jste se ještě nerozhodli, tak neváhejte a přijeďte tuto sobotu do areálu Božího milosrdenství v Krakově-Lagiewnikách, kde ve zdejší bazilice proběhne Národní pouť ve Svatém roce milosrdenství.

Program je plánován na dobu od 9 do 16 hodin, mše svatá začíná v 10.30. Ještě před mší čeká účastníky úvodní blok v rámci Pouti médií, která je letos součástí Národní pouti a jinak se každoročně koná na Svatém Hostýně.

Odpoledne program pokračuje od 13.30 do 14.30 souběžně na čtyřech místech koncertem Scholy brněnské mládeže, přednáškami a adorací. V 15 hodin se poutníci společně pomodlí Korunku k Božímu milosrdenství a po Te Deum i požehnání na cestu se rozjedou zpět do svých domovů.

Během odpoledního programu ještě čeká poutníky milá návštěva. Organizátoři doufají, že poutníky přijde pozdravit kardinál Stanislaw Dzivisz, který přislíbil kratičkou promluvu.

Například při dopolední prezentaci katolických médií po 9.00 se pak můžete setkat i se Zuzanou Láškovou, která zde bude prezentovat především aktivity Tiskového střediska České biskupské konference na internetu. Více na http://www.proglas.cz/pout2016. (zdroj: cirkev.cz)