Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vzpomínky na arcibiskupa Karla Otčenáška


Datum:

Dne 23. května uplyne pět let od úmrtí arcibiskupa Karla Otčenáška. Studio Vojtěch Radia Proglas připravilo vzpomínkový pořad. V katedrále proběhne rekviem.

Vzpomínky na arcibiskupa Karla Otčenáška

Vzpomínkový pořad z cyklu Mezi slovy si můžete na vlnách Radia Proglas poslechnout v sobotu 21. května ve 22.10 nebo ve čtvrtek 26. května v 9.30. "Uslyšíte unikátní, některé dosud nepublikované vážené i humorné vzpomínky rodné sestry pana arcibiskupa Anny Spudilové a jeho dlouholeté spolupracovnice Marcely Němečkové, panem arcibiskupem nazývané teta Marcela," zve k poslechu autor pořadu Martin Weisbauer. Vzpomínky v pořadu dokreslí i vzácné nahrávky hlasu arcibiskupa Otčenáška, ve kterých vzpomíná například na svůj život nebo na své přátelství s Karolem Wojtylou, papežem sv. Janem Pavlem II., a samozřejmě i na návštěvu Svatého otce v Hradci Králové. Pokud poslech nestihnete, bude pořad k dispozici po odvysílání na webu v audioarchovu Radia Proglas.

V pondělí 23. května, v den výročí úmrtí arcibiskupa Karla Otčenáška, se v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové uskuteční rekviem. Zádušní bohoslužba začne v 18.30. (peš)