Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Probíhá Týden otevřených kostelů. Nabízí jedenáct akcí


Datum:

Zahradní slavnost, divadlo, přednáška – tyto a dalších sedm akcí nabízí Týden otevřených kostelů. Koná se v Hradci Králové. Již po třetí.

Probíhá Týden otevřených kostelů. Nabízí jedenáct akcí

Projekt Týden otevřených kostelů představuje široké veřejnosti krásu křesťanství a jedinečnou atmosféru sakrálních prostor, současně i dědictví křesťanských myšlenek. Zkrátka, pořadatelé jsou přesvědčení, že kostely stále promlouvají. "Naší snahou je, abychom se my, křesťané, otevřeli ostatním lidem, abychom je pozvali na společný program a odbourávali vzájemné předsudky," řekl vedoucí projektu Jan Linhart, biskupský vikář pro pastoraci a dodal, že letošní ročník je proto zaměřen na důstojnost a hodnotu lidského života.

"Uvedené téma je stěžejní a přednášet o něm přijede filozof Jan Sokol, řeč bude také o uzdravování zraněné duše, jež je citlivým problémem současnosti. Týden otevřených kostelů ale podpoří účastí i další významné osobnosti. Návštěvníci se mohou těšit na divadelní představení Víti Marčíka nebo na nebo operního pěvce a držitele ceny Thálie za celoživotní mistrovství Richarda Nováka," popisuje program Petra Kolčavová z realizačního týmu a dodává, že v opomnění nezůstala ani Bible a její význam pro život současného člověka, krása ticha a umění modlitby.

Třetí ročník akce Týden otevřených kostelů se v Hradci Králové uskuteční od 22. do 28. května. "Zájem o akci stoupá, má velký potenciál, tak uvidíme, zda naše nabídka přiláká více zájemců než v letech minulých," zakončil Jan Linhart. Více naleznete na www.tyden-otevrenych-kostelu.com. (peš)