Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Metropolitní misijní kongres v Polsku


Datum:

Kongres se pod heslem Od křtu k misii konal v cisterciáckém klášteře v polských Rudách na svátek sv. Vojtěcha 23. dubna.

Metropolitní misijní kongres v Polsku

Na 1200 dětí a mladých s diecézí Katowice, Gliwice a Opole se přijelo povzbudit ve víře a ve své misijní činnosti, dozvědět se víc o cestě sv. Vojtěcha, setkat se s dalšími misionáři a modlit se za misie i jeden za druhého.

Na pozvání P. Gregora Wity, biskupského delegáta pro misie a ředitele Papežských misijních děl (PMD) v arcidiecézi Katowice, byl hostem kongresu národní ředitel PMD v České republice Leoš Halbrštát a diecézní ředitelka PMD v diecézi Hradec Králové Bronislava Halbrštátová. Oba zde vystoupili s přednáškou na téma sv. Vojtěch a misie, práce dětí v Papežském misijním díle dětí a milosrdenství v našem životě. Setkali se zde také s národním ředitelem PMD v Polsku P. Tomaszem Atłasem se kterým PMD v České republice spolupracují.

Po celý den byl pro všechny věkové kategorie připraven bohatý program a vrcholem celého setkání byla slavnostní eucharistie, které předsedal metropolita Horního Slezska arcibiskup Victor Skworc. O hudební doprovod se postarala skupina BELLE CO z Ujazdu. Vedle velkého množství kněží byl přítomný také P. Jan Rosiek, ředitel pro formaci a vzdělávání diecéze Gliwice v Rudách, který se stará o klášterní prostory, kde kongres probíhal.

Metropolitní misijní kongres v Polsku přinesl mnoho krásných setkání, možností ke sdílení zkušeností a ujištění o vzájemné podpoře v modlitbě a další spolupráci.

Fotogalerie