Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Festival Za poklady Broumovska symbolicky zahájí benefiční koncert virtuosa Pavla Šporcla


Datum:

Koncert zazní 1. května ve Dřevníku broumovského kláštera

Festival Za poklady Broumovska symbolicky zahájí benefiční koncert virtuosa Pavla Šporcla

Letní hudební festival Za poklady Broumovska vstupuje letos do druhé dekády. 11. ročník rozezní broumovské kostely ve dnech 2. července až 3. září. Letošní ročník opět přivítá řadu významných umělců z oblasti klasické hudby. Než však festival 2. července oficiálně odstartuje, bude symbolicky zahájen 1. benefičním koncertem houslového virtuosa Pavla Šporcla – již tuto neděli 1. května od 18 hodin v sále Dřevník národní kulturní památky Klášter Broumov. Výtěžek z koncertu bude věnován na podporu festivalu.

Na podzim loňského roku vydal Pavel Šporcl dvě cd s názvem Sonáty a partity pro sólové housle k poctě 330. výročí narození Johanna Sebastiana Bacha, za které tento rok získal Zlatou a Platinovou desku Supraphonu. A právě s tímto programem se představí u nás v Broumově. "Je nám velkou ctí, že festival zahájí právě pan Šporcl, který na koncertech Pokladů již dvakrát vystupoval a k festivalu má velmi vřelý vztah," sdělil Jan Školník, ředitel festivalu Za poklady Broumovska.

Program 11. ročníku festivalu Za poklady Broumovska už je znám. Během deseti letních sobotních koncertů nabídne například vystoupení světově uznávaného hornisty a skladatele Kerryho Turnera, koncert špičkového komorního souboru Bennewitzovo kvarteto nebo vystoupení skvělého jazzového skladatele a hudebníka Karla Růžičky.

Aktuality z festivalu je možné sledovat na webu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu.