Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mezinárodní soutěž pro mladé klavíristy Broumovská klávesa chystá šestý ročník


Datum:

Šestý ročník jednokolového klání se uskuteční 6. – 8. května v národní kulturní památce Klášter Broumov. Uzávěrka přihlášek je 30. dubna.

Mezinárodní soutěž pro mladé klavíristy Broumovská klávesa chystá šestý ročník

 

Šestý ročník hudebního klání pro mladé pianisty do sedmnácti let se opět bude konat v novém koncertním sále Dřevník v zahradě broumovského kláštera. Soutěžit se bude stejně jako v předchozích letech ve čtyřech kategoriích podle věku. Účastníci, pro něž budou připraveny finanční odměny, budou muset zahrát alespoň jednu skladbu z období baroka nebo klasicismu a jednu skladbu z období romantismu nebo skladbu komponovanou po roce 1900. Zájemci o soutěž se mohou hlásit do konce tohoto měsíce. Uzávěrka přihlášek je v sobotu 30. dubna.

 

"Překrásné prostory Kláštera Broumov, kde si podává ruku tradice s modernou, budou opět po roce hostit mezinárodní klání mladých pianistů. Rád bych co nejsrdečněji pozval milovníky klavíru, aby přijeli zažít neopakovatelnou atmosféru plnou napětí, očekávání, ale hlavně radosti z krásné hudby," říká k soutěži její ředitel, koncertní pianista a pedagog Ivo Kahánek.

Vítěze soutěže vybere odborná porota, v níž zasedne koncertní pianista a generální ředitel Intergramu Jan Simon, generální ředitel České filharmonie David Mareček, koncertní pianista Milan Langer, pianistka a profesorka Scholy Cantorum v Paříži Marina Primachenko-Moussu, pianistka a profesorka Ostravské univerzity Eliška Novotná a albánský koncertní pianista a pedagog Egli Prifti.

Více informací na www.broumovskaklavesa.cz, nebo na fb profilu soutěže.