Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Navštivte ve Svatém roce milosrdenství Řím a další zajímavá místa Itálie


Datum:

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové srdečně zve seniory a další zájemce na poutně – poznávací zájezd do Itálie ve Svatém roce milosrdenství.

Navštivte ve Svatém roce milosrdenství Řím a další zajímavá místa Itálie

Řím, Neapol, Pozzuoli, Monte Cassino, San Giovanni Rotondo, Montichiari – Rosa Mystica, koupání v moři. Pouze jeden noční přejezd (zpět)! Taková je nabídka pro poutně – poznávací zájezd do Itálie. Uskuteční se od 17. května do 25. května 2016 a jeho cena činí 12.490,- Kč.

Program:

  • Odjezd 17. května – z Hradce Králové, Vysokého Mýta, Litomyšle, Svitav, Brna a Mikulova. Časy odjezdů a přesná místa nástupu sdělíme ve finálních pokynech k zájezdu cca měsíc před cestou.
  • Návrat 25. května – přibližné časy návratu budou sděleny v pokynech k odjezdu cca měsíc před cestou.
  • Během tohoto zajímavého zájezdu navštívíme především Řím – Vatikán, všechny čtyři papežské baziliky a budeme putovat po stopách sv. Petra, sv. Pavla a dalších světců. Zavítáme rovněž na jih Itálie do Neapole a Pozzuoli, kde budeme putovat po stopách sv. Pavla a také do Monte Cassina po stopách sv. Benedikta a sv. Vojtěcha a do San Giovanni Rotondo po stopách sv. Patera Pia. Navštívíme také poutní místo Montichiari na severu Itálie, kde se zjevila Panna Maria jako Rosa Mystica a odpočineme si u moře.

Cena:

  • Zahrnuje: autobusová doprava tam a zpět, ubytování s polopenzí, služby průvodce, duchovní doprovod, pojištění léčebných výloh do výše 2,5 mil. Kč.
  • Nezahrnuje: vstupy ve výši cca 40,- Euro (přesná částka bude sdělena v pokynech k odjezdu), metro v Římě.

Denní program:

  • 17. května – úterý: odjezd z České republiky (časy a místa nástupů sdělíme později), ubytování na trase v severní Itálii.
  • 18. května – středa: snídaně, zastávka v Montichiari – poutní místo, kde se zjevila Panna Maria jako Rosa Mystica, menší město pod Bergamskými Alpami, ležící v úrodné Pádské nížině, příjezd k Římu, ubytování, večeře.
  • 19. května – čtvrtek: snídaně, program v Římě – Vatikán – bazilika sv. Petra, první křesťanská bazilika v Římě – bazilika San Giovanni in Laterano (Lateránská bazilika), bazilika Santa Maria Maggiore (bazilika Panny Marie Sněžné) a bazilika San Paulo fuori le Mura (bazilika sv. Pavla za hradbami), ubytování u Říma, večeře.
  • 20. května – pátek: snídaně, program v Římě – katakomby sv. Kalixta – první oficiální křesťanské pohřebiště v Římě, Via Appia Antica – nejdůležitější dopravní tepna celého římského impéria, kostelík Domine quo vadis – na křižovatce Via Appia a Via Ardeatina, postavený na místě, kde se Ježíš zjevil sv. Petrovi, Koloseum – největší amfiteátr (zvenku), který byl kdy v římské říši postaven, určený především ke gladiátorským hrám, bazilika sv. Petra v Řetězech, Aventin – jeden ze sedmi pahorků, na nichž stál starověký Řím, Andělský hrad (zvenku), ubytování u Říma, večeře.
  • 21. května – sobota: snídaně, přejezd na jih Itálie na ubytování k moři, zastávka v Monte Cassino – po stopách sv. Benedikta a sv. Vojtěcha, nejstarší klášter západního mnišství, založený cca v roce 529 sv. Benediktem z Nursie. Sloužil jako vzor pro budování dalších klášterů, zde se rovněž zdržoval sv. Vojtěch, ubytování u Neapole, večeře.
  • 22. května – neděle: snídaně, Neapol – prohlídka města a návštěva baziliky San Pietro ad Aram, kde podle tradice učil sv. Pavel. NávštěvaPozzuoli – biblické místo Puteoli – přístav, kam připlul apoštol Pavel na své poslední cestě do Říma, v současné době již není možné určit přesné místo, kde zakotvila jeho loď, biblické město Puteoli, kam Pavel připlul, je dnes asi 30 metrů pod zemí. Nicméně se jedná o lokalitu, kde se sv. Pavel skutečně zastavil a my si zde jeho návštěvu připomeneme, ubytování u Neapole, večeře, poté ještě společný večer s ochutnávkou italského vína.
  • 23. května – pondělí: snídaně, relax u moře, koupání, individuální program, odpoledne přejezd na ubytování k San Giovanni Rotondo, večeře.
  • 24. května – úterý: snídaně, San Giovanni Rotondo – po stopách sv. Patera Pia, jednoho z nejuznávanějších světců jižní Itálie, prohlídka areálu, hrob a muzeum otce Pia, křížová cesta, kolem poledne/odpoledne, odjezd do České republiky.
  • 25. května – středa: příjezd do České republiky v dopoledních hodinách.

Součástí programu je každodenní mše svatá a duchovní promluva (kromě prvního a posledního dne). Program může být ještě dodatečně (nikoliv zásadně) upraven.

Kontakt a přihlášky:

Diecézní centrum pro seniory, Velké nám. 35, 500 01 Hradec Králové, telefon: 495 063 661, mobil: 737 215 328, email: dcs [at] bihk.cz, web: www.dcshk.cz.

Chcete zájezd objednat a darovat svým blízkým? Kontaktujte nás ohledně dárkového certifikátu.

Vážným zájemcům zašleme smlouvu o zájezdu s číslem účtu, k zařazení do zájezdu je nutné uhradit zálohu ve výši 5.000,- Kč za osobu a zaslat zpět vyplněnou a podepsanou smlouvu. Po obdržení platby Vám bude kopie smlouvy potvrzena. Celá platba musí být uhrazena nejpozději do 15. dubna 2016. Cena zájezdu je kalkulována a neměnná do 27,- Kč/1 Euro. V případě, že bude kurz měsíc před odletem nad touto hranicí, bude se muset cena navýšit.