Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V Papežském misijním díle dětí působí malí misionáři


Datum:

V naší diecézi pracuje přes třicet Misijních klubek Papežského misijního díla dětí. Přihlaste do nich své nejmenší i vy.

V Papežském misijním díle dětí působí malí misionáři

Jedním z největších darů, který mohou rodiče svému dítěti dát, je zcela paradoxně naučit ho dávat a dělit se o to, co má. Dát mu zažít to, co s odvoláním na slova Pána Ježíše učil své žáky apoštol Pavel: že člověka dělá šťastnějším, když dává, než když bere.

I děti z České republiky mohou vstoupit do Misijního klubka a patřit tak do světového společenství Papežského misijního díla dětí, které od samého počátku pomáhá chudým dětem v misiích a šíří radost evangelia i mezi nevěřící.

Mottem mladých misionářů všech kontinentů sdružených v Papežském misijním díle dětí je: Děti pomáhají dětem. Společenstvím, ve kterých se děti setkávají, říkáme Misijní klubka. Klubka vznikají ve školách, při farnostech, scholách, skautských oddílech, ministrantských skupinkách, ale také v rodinách. Děti ze všech národů pod vedením papeže Františka staví MOST: Modlitbou, Obětí, Službou, Tvořivostí. Tento MOST sbližuje a propojuje vzájemnou modlitbou a láskou celý svět. Členové Misijního klubka mají dva základní úkoly: denně se pomodlit modlitbu Zdrávas Maria za děti celého světa v misiích a týdně šetřit na Misijní bonbónek pro chudé děti v misijních zemích. 
V naší diecézi pracuje přes třicet Misijních klubek, děti se zapojují do tradičních aktivit papežských misií jako je Misijní jarmark, Misijní koláč, Misijní štrúdlování, ale také šetří na Jeden dárek navíc, malují pohledy pro misie, pořádají koncerty, hrají divadlo - to vše s výtěžkem pro misie. Navštěvují také nemocné a staré lidi ve svých farnostech a okolí, zapojují se aktivně při liturgii, do jarmarků tvoří i s celými rodinami. Pořádají adorace pro misie, modlí se misijní růženec a se svými vedoucími poznávají život v misijních zemích. Práce misionářů je opravdu pestrá a hlavně: děti do ní vkládají všechno své nadšení, radost a lásku. Dělají vše s dětskou opravdovostí. Jak říká Matka Tereza: "Chceme dělat jen malé věci, ale s velkou láskou."

O slavnosti Zjevení Páně, které je ve světě také Světovým misijním dnem dětí, připomenul papež František: "Je to svátek dětí, které svými modlitbami a oběťmi pomáhají potřebným vrstevníkům, a tak se stávají misionáři a svědky bratrství a sdílení."

Kdybyste se chtěli s dětmi do Misijního klubka přihlásit, najdete přihlášku na webu www.missio.cz nebo v Národní kanceláři Papežských misijních děl v České republice.