Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Přinášíme tipy z vysílání Radia Proglas v týdnu od 8. do 14. února 2016.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

Během postní doby budeme pravidelně vysílat pobožnost křížové cesty. Můžete se k nám připojit každou středu a pátek v 15.05.

Druhé povídání o kontroverzích mezi muslimy věnujeme jejich životu ve společnosti. Zmíníme se jednak o postoji muslimů k jiným náboženstvím. Nezapomeneme ale ani na postoj muslimů k ženám, právo bít manželku, dočasné manželství a také povinnost zahalovat se na veřejnosti. Nalaďte si vzdělávací cyklus Islám-znamení doby v pondělí 8. února v 16.00 (do 16.25).

Co o nás vypovídá naše písmo? Co v rukopisech zkoumají grafologové a dá se cílenou změnou písma změnit také lidská povaha? Uslyšíte v rozhovoru s grafoložkou Věrou Škultétyovou v úterý 9. února ve 22.00 (do 22.25). Mimo jiné se také můžete dozvědět něco více o povaze naší moderátorky Terezie Breindlové, která nabídla svůj rukopis ke grafologické analýze.

Ve středu 10. února nabízíme ve Folklorním okénku k poslechu záznam koncertu Hudba pravdy aneb setkání s láskou, vírou i nebem, který byl uveden v rámci Mezinárodního folklorního festivalu Strážnice 2012. Jeho autor, Jan Rokyta mladší, získal hlavní cenu festivalu za duchovní náplň a bohatý umělecký přínos. Zachytíte v 16.55 (do 17.55).

Jak se Boží milosrdenství projevuje v manželských a partnerských vztazích? A projevuje se vůbec? Můžeme si Boží milosrdenství "vyprosit"? To jsou jen některé z otázek na Mons. Aleše Opatrného, katolického kněze a probošta Vyšehradské kapituly. Rozhovor s ním uvedeme ve čtvrtek 11. února od 22.00 (do 22.25).

Vojtěch Sedláček je český podnikatel, jehož společnosti vytváří pracovní místa pro osoby se zdravotním postižením. Kromě toho je i autor projektu „Nejdřív střecha“, který je zaměřen na pomoc bezdomovcům. Více se můžete dozvědět v pořadu Živě z Prahy v pátek 12. února v 9.30 (do 10.30).

Rocková skupina Už jsme doma oslavila loni své 30. narozeniny nejen koncertním turné, ale i albem s názvem Tři křížky. Zařadila na ně své největší hity, které však nejen znovu nahrála, ale dala jim i nové názvy. Nejen o tomto novém albu budeme hovořit s kapelníkem Miroslavem Wankem v pátek 12. února v 19.15 (do 20.00). Řeč bude například i o tom, proč musí každý nový člen skupiny dokonale ovládat noty.

V tomto liturgickém roce se v postním období v pořadu Dotýkání světla zaměřujeme na osvědčené prvky křesťanské praxe, do které patří modlitba, půst a almužna. K rozhovorům jsme pozvali P. Petra Havlíčka a P. Stanislava Pacnera. Úvodní díl naladíte v pátek 12. února od 22.00 (do 22.25). Jeho tématem je Postní variace - Co je to?

Hostem pořadu Křesťan a svět je v neděli 14. února sestra boromejka Angelika Ivana Pintířová, vychovatelka v diagnostickém ústavu, učitelka dramatické výchovy a příležitostná moderátorka Českého rozhlasu. Rozhovor s ní naladíte od 17.00 (do 17.25).

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adresewww.proglas.cz.