Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pojeďte do Krakova na národní pouť


Datum:

Národní pouť Svatého roku milosrdenství zamíří do Krakova. Uskuteční se 28. května 2016.

Pojeďte do Krakova na národní pouť

Cílem poutníků bude areál Božího milosrdenství v Krakově - Lagiewnikách. Mimořádnou událost, spojenou s tradiční Poutí křesťanských médií (letos se neuskuteční v tradičním místě konání na Svatém Hostýně), můžete díky bohatým možnostem účasti prožít i vy. Setkání začíná v 9.00 hodin a potrvá až do 16.00 hodin.

Program národní pouti začne v 9.00 hodin zpěvy, čtením textů a úvah. Hlavní mše svatá pak v chrámu Božího milosrdenství vypukne v 10.30 hodin a naváže na ni oběd a prohlídka areálu. Od 13.30 hodin se pak poutníci mohou těšit na koncert, přednášku či adoraci. V 15.00 hodin se účastníci společně pomodlí Korunku k Božímu milosrdenství a navštíví Centrum svatého Jana Pavla II. Mše svatou a Korunka bude živě přenášet Radio Proglas. Podrobnosti naleznete na pout2016.proglas.cz.

Do Krakova zveme zejména děti do 16 let, rodiče a prarodiče těch, kteří o dva měsíce později budou na Světovém dni mládeže 2016 s papežem Františkem. Cestovní kanceláře budou nabízet jedno i vícedenní pobyty (Krakov-Wawel a další, solné doly Wieliczka, poutní místo Kalvária Žibřidovska, koncentrační tábory v Osvětimi,...). Nabídky cestovních kanceláří hledejte tady: http://www.proglas.cz/detail-clanku/poutnici-jak-cestovat.html.

Samozřejmě lze cestovat i samostatně či autobusy organizovanými např. farnostmi.

Poutníci nad 15 let dostanou od cestovní kanceláře, se kterou cestují, poutnický balíček v hodnotě 200,- Kč (v ceně zájezdu) obsahující brožuru k liturgii, program pouti a další drobnosti. Zaplacením balíčku účastníci přispějí na úhradu nákladů potřebných k realizaci pouti. Tento set lze zakoupit i přímo na místě v Krakově, a podpořit tak akci. (peš)