Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Přihlaste se na Vavřineckou pouť


Datum:

Srdečně zveme jáhny královéhradecké diecéze, aby se spolu se svými rodinami zúčastnili pouti ke sv. Vavřinci.

Přihlaste se na Vavřineckou pouť

Tato pouť se bude konat v sobotu 8. srpna 2015 od 11.00 hod. v kostele v Opatovicích nad Labem.V rámci akce proběhne také další z cyklu zamyšlení nad Krédem, které bude tematicky zaměřeno na jeho druhý článek "(Věřím) v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho." Zváni jsou též zájemci z řad kněží.

Toto letní setkání má podpořit nejen liturgické společenství a vzdělávání trvalých jáhnů, ale je koncipováno i jako příležitost pro neformální setkání otevřené širšímu okruhu jejich rodin a přátel. Pod patronátem sv. Vavřince, jáhna a mučedníka, má též posílit vědomí přináležitosti sboru jáhnů naší diecéze k tajemství celé Kristovy církve; má také poukázat na perspektivu jáhenské služby v následování Krista a ve vydávání svědectví víry.

Setkání, které spolu s Diecézním teologickým institutem pořádá Římskokatolická farnost Opatovice nad Labem, se bude konat ve zdejším kostele sv. Vavřince, v prostorách fary a farní zahrady. Opatovice, které se nacházejí v blízkosti Hradce Králové a nedaleko Pardubic, jsou snadno dopravně dostupné, parkovat lze bezprostředně v okolí kostela, příp. na farní zahradě. Skromné občerstvení (káva, čaj apod.) bude zajištěno, k dispozici bude zázemí pro přípravu oběda (gril atd.).

Z důvodu snadnějšího organizačního zajištění prosíme o oznámení Vaší účasti do 3. 8. 2015 na adrese dti [at] bihk.cz

Program setkání:

  • 10.00   sraz na faře (přivítání, káva, příprava liturgie)
  • 11.00   poutní mše sv. (s sebou albu a štolu červené barvy; příp. ministrantské oblečení pro děti)
  • 12.00   oběd, neformální setkání a program pro děti (fara, farní zahrada)
  • 15.00   tematické pásmo o Opatovickém klášteře s malým koncertem (kostel)

 Jan Hojda, Diecézní teologický institut